Jan Ming (inzet) tijdens een bijeenkomst met leden van de Barendrechtse adviesraden en het college.
Jan Ming (inzet) tijdens een bijeenkomst met leden van de Barendrechtse adviesraden en het college. Foto:

Online Alzheimer Café over onbegrepen gedrag bij dementie

BARENDRECHT- Vanaf vandaag, donderdag 3 februari, kan het Alzheimer Café online bekeken worden.
Deze aflevering van het Alzheimer Café Barendrecht is opgenomen in Bibliotheek AanZet, waar normaal de bijeenkomsten plaatsvinden. Gastvrouw en Dementiecoach Klazina van den Herik gaat in gesprek met Barbera van der Schans, GZ psycholoog en WZD functionaris bij Laurens. De video is te bekijken via: www.kijkopwelzijn.nl/nieuws.
Tijdens het online Alzheimer Café wordt gesproken over onbegrepen gedrag bij dementie. Er zijn veel verschillende vormen van dementie en het gedrag kan per vorm verschillen. Wat zijn oorzaken van onbegrepen gedrag en waaruit kan het bestaan? Hoe kunnen mantelzorgers het best helpen bij onbegrepen gedrag en welke tips zijn er voor hen? Antwoord op al deze vragen wordt gegeven in het online Alzheimer Café.

Het volgende Alzheimer Café Barendrecht mag weer plaatsvinden in Het Kruispunt en is op 16 februari van 19.30 tot 21 uur. Tijdens dit Café vertelt een notaris hoe u alles goed kunt regelen. Voor vragen of reacties naar aanleiding van het online Alzheimer Café of voor het aanmelden voor de volgende editie kunt u contact opnemen met Marlies Burger via m.burger@kijkopwelzijn.nl of 06-17123209.


Diaconaal Fonds verleent hulp

BARENDRECHT - De Stichting Diaconaal Fonds voor Bijzondere Noden Barendrecht (‘Fonds’) is een initiatief van de gezamenlijke kerken in Barendrecht.
Het Fonds wil alle Barendrechtse gezinnen en alleenstaanden met een laag besteedbaar inkomen helpen, als zij plotseling worden geconfronteerd met een materieel of financieel probleem en de voorliggende voorzieningen niet toereikend zijn. Het Fonds wil daarbij snel handelen en digitaal ingediende aanvragen binnen drie werkdagen afhandelen.
Meer informatie op:
diaconaalfondsbarendrecht.nl


Jan Ming overleden

"22 januari 2022 is Jan Ming op 85-jarige leeftijd overleden. Jan Ming heeft zich jarenlang ingezet voor mensen die beperkingen in het leven ervaren. Sinds 2018 was hij actief in de Wmo-adviesraad.
Binnen de adviesraad zette Jan zich vooral in voor de ouderen en hield hij zich bezig met procedures en regelgeving. Ook de toegankelijkheid van voorzieningen was een speerpunt van Jan. Hij baseerde zich daarbij op voorbeelden uit zijn eigen leven of van mensen in zijn directe omgeving.
"Die laatste jaren werden steeds zwaarder voor Jan," vertelt vicevoorzitter Wanda Schouten-Rosenthal. "De zorg van zijn vrouw Bella was intensief. Ook zijn eigen gezondheid werd steeds minder. We hadden goed contact. We waren dan ook betrokken bij het overlijden van Bella in december. Dat Jan zo kort daarna zou overlijden heeft ons wel verrast. We zijn zijn familie dankbaar dat ze ons in deze laatste fase hebben geïnformeerd."

Ingezonden door de Adviesraad Barendrecht