Klachten over deelscooters

Vervolg van de voorpagina

De gemeente heeft met de verhuurbedrijven de afspraak dat klachten over scooters binnen 24 uur worden opgelost. De commissieleden twijfelden of dat ook daadwerkelijk gebeurt. Johan Lengkeek wil dat de bedrijven zelf bij de gemeente een overzicht inleveren waarop is te zien of ze klachten binnen 24 uur afhandelen. De wethouder beloofde om eens naar die suggestie te kijken.

Wethouder Luijendijk had lof voor verhuurder Felyx. Dit bedrijf heeft de scootershop aan de Gouwe ingeschakeld. Deze ondernemer vervangt accu’s en repareert scooters. Bij het vervangen van accu’s verplaatst hij ook verkeerd geparkeerde scooters. “Daar ben ik heel blij mee”, aldus de wethouder. Hij hoopt dat Go Sharing ook op deze manier gaat werken.

Het onderwerp zal nog wel regelmatig terugkeren in de commissie. “Wij denken dat het deelvervoer verder zal groeien”, schat Marcel Hazebroek (EVB) in. “Er zijn in Barendrecht nu ook deelauto’s van SnappCar. Die worden gelukkig wel in de parkeervakken gezet.”

Ada Dekker (GL) ziet de huidige ‘kinderziektes’ met de deelscooters als een mooi voorproefje voor de inzet van deelmobiliteit in de toekomstige wijk Stationstuinen.


Concert in de Dorpskerk

BARENDRECHT – Stichting Barendrecht Klassiek houdt op zondag 6 februari om 12.30 uur weer een concert in de Dorpskerk. Oihana Aristizabal Puga (cello) en Lineke Lever ( piano) brengen dan een programma rond Suzanne en Edouard Manet, wat gebaseerd is op historische feiten. Zij nemen hun publiek mee in deze geschiedenis aan de hand van muziek en beeld en spelen werken van Wagner, Liszt, Offenbach, Fauré en Leenhoff.
De toegang is gratis, een bijdrage achteraf is meer dan welkom. Een coronatoegangsbewijs is vereist. Vooraf is er helaas geen koffie en thee, dit in verband met corona. Het programma heeft geen pauze en duurt ongeveer een uur.

Meer informatie is te vinden op www.barendrechtklassiek.nl.