Steven Brunswijk.
Steven Brunswijk. Foto:

Steven Brunswijk in Het Kruispunt

BARENDRECHT – Cabaretier Steven Brunswijk treedt donderdag 3 februari voor het eerst op in theater Het Kruispunt.
Met zijn niet te evenaren taalgebruik, zijn eenvoudige visie op de samenleving en keiharde uitspraken in onvervalst Tilburgs dialect, weet Steven Brunswijk de harten van vele Nederlanders te veroveren.
Steven is onder meer bekend van het tv-programma De Braboneger Verkaast (AVRO-TROS) en Expeditie Robinson.
Aanvang 20.15 uur. Kaarten kosten 18,50 euro en 20 euro.
Aan een bezoek aan Theater het Kruispunt zijn nog wel wat voorwaarden verbonden. Zo is de 1,5 meter maatregel van toepassing, is de maximale zaalcapaciteit 130 bezoekers, en mogen voorstellingen tot 22 uur duren. Het coronatoegangsbewijs is verplicht en ook het dragen van een mondkapje bij verplaatsingen door het theater is verplicht.

www.theaterhetkruispunt.nl 


Bingo in Waterpoort

BARENDRECHT - Op vrijdag 4 februari is er weer bingo in wijkgebouw Waterpoort aan het Middeldijkerplein. Aanvang 13.30 uur.
“Het is de bedoeling dat het een sociaal gebeuren is en daarom spelen wij 6 rondjes met leuke prijsjes. De kosten bedragen 3 euro per plankje, waar U 6 rondjes mee kunt spelen”, vertelt Janny Kofman.
Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Bezoekers moeten een QR-code tonen. Aanmelden bij Janny Kofman tel. 0180-617805 of per mail: jannykofman@gmail.com
Er wordt elke eerste en derde vrijdag van de maand bingo gespeeld.


Steeds meer vinyl bij The Read Shop

BARENDRECHT - The Read Shop Barendrecht op Middenbaan heeft een steeds grotere collectie lp's. Dat muziek op vinyl steeds populairder wordt, kan boekhandelaar Mark Snoek goed merken.
"We zijn twee jaar geleden voorzichtig begonnen met platen van één label”, vertelt hij. Snoek werkte jarenlang in een cd-zaak. Hij is een groot muziekliefhebber, net als zijn collega Vincent van Ewijk.
Om meer lp's te kunnen bieden, staat er nu een groter rek midden in de winkel. Dat biedt plaats aan honderd platen. Naast nieuwe titels van Ed Sheeran en Abba, staan ook bekende titels van Bruce Springsteen en Coldplay in het rek. "We moeten weleens lang wachten op bepaalde titels, omdat er zo'n grote vraag is naar lp's. Thriller van Michael Jackson hebben wen nu weer staan, maar daar moeten we vaak lang op wachten”, legt Mart Snoek uit. "Mensen vinden het weer fijn om muziek fysiek in handen te hebben. Het is opvallend dat ook de jeugd dit heeft ontdekt.” Wie liever luistert naar muziek op cd kan daar ook voor terecht in deze winkel.
Het nieuwe rek met lp's staat centraal in de winkel. "Het is een echte eyecatcher. Alles staat hier op alfabet. Michael Jackson en Elvis hebben een eigen bakje.” Maar dat hadden de liefhebbers natuurlijk al ontdekt.

Mark Snoek en Vincent van Ewijk bij hun platenafdeling.