Afbeelding
Foto: Ronald Hooijmeijer

Hersenkrakers

Al tijdje ben ik er helemaal aan verslingerd: puzzelen. Of zoals we hier thuis ook wel eens zeggen: puuzzelen. De kruiswoordpuzzel of Zweedse puzzel is nog niet helemaal aan mij besteedt (ik snap soms werkelijk niet welk woord ze nu zoeken… misschien komt dat nog?), maar op dit moment ben ik vooral aan het proberen om een ‘Sudoku-er’ te worden. Duf? Nee hoor, helemaal niet; puzzelen, en zeker de Sudoku, schijnt namelijk heel goed te zijn voor je geheugen. Mijn oma puzzelt al jaren elke dag en die heeft echt een heleboel onthouden.

Tijdens online vergaderingen gebeurt het nog wel eens dat de anderen bij mij wat gekleurde vlakjes voorbij zien komen. Dat komt omdat er een Rubiks kubus op mijn bureau ligt en als die niet is opgelost is, is de verleiding groot om die binnen de vergadertijd weer kloppend te maken. Werkt overigens ontspannend; aanrader dus voor een inspannende vergadering!

Tegenwoordig kan je dus ook, al puzzelend, eropuit trekken. Laatst heb ik samen met mijn vriendin Brielle bezocht en hebben we de geuzenleider Willem II van der Marck Lumey uit de stad helpen ontsnappen. Al lopend door de stad moesten we verschillende opdrachten oplossen om op het einde een locatie te hebben, waar Lumey de stad kon ontvluchten. Ondanks dat ik niet zo’n rekenwonder ben (gelukkig had ik een fantastische hulp) hebben we binnen anderhalf uur de juiste poort gevonden. Rotterdam is de volgende op het lijstje! Wie weet moeten we daar Erasmus’ woonhuis vinden om belangrijke papieren te overhandigen…

Omdat ik de smaak van puzzelen helemaal te pakken heb, probeer ik die ook een beetje op jou over te brengen: los dit raadsel maar op:

Raadsel: Staand aan de zijlijn zag ik een aantal jaren alles heel zwart-wit. In verschillende poses, vragend wat de Barendrechters ervan vonden. En dan nu: een zwaai? Nee, niet deze maar de volgende!


Winacties en kortingen bij Uitgekookt

REGIO– Maaltijdbezorger Uitgekookt heeft haar 200.000e klant verrast met een jaar lang gratis maaltijden, die binnen 4 minuten op tafel staan. Ook de buren van de winnaar vierden mee, zij kregen de straatprijs: een gratis gezond maaltijdpakket, uitgereikt tijdens een feestelijke prijsuitreiking op woensdag 26 januari. 

Het familiebedrijf dat in korte tijd veel klanten aan zich wist te binden met het bezorgen van gezonde maaltijden aan huis viert de hele maand nog feest.

Uitgekookt Eigenaar Johan: “We zijn ontzettend blij dat steeds meer mensen ons weten te vinden als gezond alternatief voor zelf koken. De vraag naar gemak in de keuken groeit, wij maken het zo makkelijk mogelijk om gezond te eten. Dat we binnen acht jaar tijd al 200.000 klanten wisten te verwelkomen vieren we graag samen met hen. Daarom zijn er de hele maand winacties en kortingen, met deze hoofdprijs voor onze 200.000e klant.”

Uitgekookt is koploper in het bezorgen van lekkere en gezonde maaltijden aan huis. Bereid met verse ingrediënten uit het seizoen, rijk aan voedingstoffen en zonder geur-, kleur- en smaakstoffen. Thuisbezorgd door eigen bezorgers met een vaste route, dus een vertrouwd gezicht aan de deur. Binnen 4 minuten staat er een lekkere en gezonde maaltijd op tafel.