(foto: Gerard Vermaas)
(foto: Gerard Vermaas) Foto:

Wennen aan de nieuwe horizon

BARENDRECHT – Het uitzicht in de omgeving van de Oude Maas is de afgelopen weken ingrijpend veranderd door de komst van windturbines in de polder Buiten Zomerlanden in Heinenoord. Gerard Vermaas bracht de nieuwe werkelijkheid in beeld. De ‘Oude Maasheuvel’ geflankeerd door twee windturbines. ‘De Nieuwe Horizon’, noemt hij de foto.

Op Facebook leverde de foto nogal wat reacties op. "Verschrikkelijk en dan savonds met mooie kerstverlichting...", reageerde Mike den Ouden. "Vreselijk", was de korte reactie van veel mensen. "En gaan die dingen ooit draaien?!", vraagt Esther Wiegland. Ja, dat gaan ze. Volgens Windpark Oude Maas start het proefdraaien in de tweede helft van februari. 

Voor de liefhebbers van cijfers: het is een windpark met 5 windmolens. Windpark Oude Maas zal met een totaal opgesteld vermogen van 17,55 MW jaarlijks ongeveer 67.000 MWh aan groene stroom opleveren. Dat is vergelijkbaar met het jaarlijks stroomverbruik van circa 24.000 huishoudens. Het is een project van Eneco en renewable factory.

Zie voor meer bijzonderheden de website van het windpark:
www.windpark-oudemaas.nl