EVB wil duidelijker uitleg bij kappen van bomen

BARENDRECHT – De kap van bomen aan de Bachlaan heeft vorig jaar veel mensen doen schrikken. De bomen waren ziek, maar dat wist bijna niemand.

Raadslid Els Schaap (EVB) vindt dat hier verbeterkansen liggen: “Van mooie bomen kappen wordt niemand vrolijk. Als dat dan aan de orde is, moet tijdig duidelijk gemaakt worden waarom dat gebeurt.” Schaap diende daarom dinsdag een voorstel in om omwonenden beter, moderner en tijdiger te informeren over de aanstaande bomenkap. Namelijk bordjes met een QR-code, die gescand kunnen worden voor een toelichting.

Verder wil Schaap dat hout dat vrij komt een nieuwe bestemming krijgt in Barendrecht. Zoals een bankje of op openbare speelplekken. Ze wil dat de gemeente met lokale ondernemers samenwerkt om dit te realiseren.

Wethouder Cees Schaap (VVD) vindt het een sympathiek voorstel, waar echter nogal wat voor moet worden uitgezocht. Zo is er nu een contract met een bedrijf dat bomen kapt en verder verwerkt. Ook moet bij bepaalde ziektes het hout van de boom worden verbrand. Els Schaap is bereid om in haar motie het verzoek aan de wethouder op te nemen om de zaak uit te zoeken. Wellicht dat in ieder geval SGP/CU, GL, D66 en CDA de motie dan steunen.


Verkiezingsdebat over ouderenbeleid

BARENDRECHT - Op 16 maart zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad. De gemeente Barendrecht staat voor grote uitdagingen op het gebied van wonen en zorg voor de groeiende groep ouderen onder ons.
Tijdens een verkiezingsdebat op donderdagmiddag 16 februari gaan politici met elkaar in gesprek over de lokale situatie en hun visie op ouderenbeleid. Het gesprek vindt van 14 tot 16 uur plaats in de hal van het gemeentehuis en de toegang is gratis. Inloop vanaf 13.30 uur.
Het debat is een initiatief van de Maatschappelijke Coalitie Barendrecht.