College houdt vast aan volgorde huisvesting Tweemaster en Ark

BARENDRECHT - Het college van B&W besloot vorige maand dat eerst basisschool De Tweemaster nieuwbouw krijgt, en daarna De Ark. Het indienen van een petitie door ouders en medewerkers van De Ark heeft hierin geen verandering gebracht. De petitie heeft als doel De Ark tijdelijk te laten verhuizen naar De Rank in plaats van naar De Tweemaster en De Dubbeldekker. Hierdoor zou De Tweemaster pas na de nieuwbouw van De Ark daarna kunnen verhuizen, in plaats van ervoor.
"Het uiteindelijke doel van het college is goede onderwijshuisvesting voor beide scholen, in de volgorde waarin afspraken daarover gemaakt zijn met de betreffende scholen", aldus een medewerker van de gemeente.

Petitie
Wethouder Arnoud Proos heeft zowel kennisgenomen van de oproep voor de petitie als van de video. “De petitie is een heel sympathiek gebaar vanuit De Ark. Ouders en medewerkers willen dat zijzelf en hun kinderen zo min mogelijk last hebben van de tijdelijke huisvesting. En dat is vanuit hun positie begrijpelijk." Hij vervolgt: “Een ja tegen een tijdelijke verhuizing van De Ark naar De Rank betekent een nee tegen verhuizing van De Tweemaster. Zij zouden dan voor de derde keer uitstel krijgen van hun verhuizing naar een beter gebouw, zodat de leerlingen van De Tweemaster dan nog langer moeten wachten. Dus hoe sympathiek de petitie ook is, wij houden vast aan de volgorde om eerst De Tweemaster te verhuizen en dan De Ark.”

Commissievergadering
Op dinsdag 8 februari spreekt De Ark in tijdens een commissievergadering. Wethouder Arnoud Proos zal daar de scenario's toelichten waar over het college moest beslissen, alsmede de redenen om tot het besluit te komen. "De Tweemaster en De Ark krijgen nieuwbouw. Tijdelijke huisvesting die benodigd is voor de bouw van deze nieuwe scholen wordt vergemakkelijkt doordat meerdere scholen de komende jaren gaan verhuizen. Dit brengt een onderwijscarrousel op gang. Met deze carrousel zorgen we voor goede en passende onderwijshuisvesting", aldus het college.