Zorgen om afhaken zwerfafvalruimers

BARENDRECHT - Echt voor Barendrecht (EVB) heeft vragen gesteld aan het college van B&W over de ondersteuning van inwoners die zwerfafval opruimen. Door het nieuwe afvalbeleid kunnen de zakken met zwerfafval niet meer kosteloos in de ondergrondse container worden gedeponeerd. Door de oplossing die het college hiervoor heeft bedacht haken inwoners volgens EVB af.
Raadslid Nicoline Blankenstein (EVB): “Na het verzamelen van zwerfafval, moet op de zak met zwerfafval een rode sticker worden geplakt en op straat worden gezet. Daarna moet de zwerfafvalruimer bij de afvaldienst melden dat er een zak op straat staat. De afvaldienst moet dan voor die zak een auto uit Rhoon sturen om die zak op te halen. Tot die tijd staat de zak op straat en gebeurt het geregeld dat mensen er vuilniszakken bijplaatsen of dat de zak alweer door meeuwen is opengepikt en de hele straat vol ligt met afval.”
EVB vraagt het college daarom om zwerfafvalruimers een speciale pas te verstrekken, zodat zij hun zakken met zwerfafval zelf in de ondergrondse containers kunnen deponeren.

De staat van Zwijndrecht

HEERJANSDAM - De Rekenkamer van Zwijndrecht heeft de "Staat van Zwijndrecht "opgemaakt. Zij heeft daarbij onderzocht hoe de wijken van Zwijndrecht zich in de periode 2014-2020 zich ontwikkeld hebben op meerdere gebieden. De wijken van Zwijndrecht en Heerjansdam hebben zich op het gebied van leefbaarheid, welzijn, zorg en welbevinden en op economisch gebied positief ontwikkeld, op Kort Ambacht na. Maar die positieve ontwikkeling kan niet direct worden gezien als het resultaat van gemeentelijk beleid. De gemeente moet haar kennis van de wijken vergroten om een werkende buurtaanpak te kunnen maken.
Op 8 februari om 22.10 uur bespreekt de gemeenteraad van Zwijndrecht het onderzoek. Het rapport staat op www.
raadzwijndrecht.nl bij de publicaties van de Rekenkamer Zwijndrecht.