Global Mercy.
Global Mercy.

Global Mercy in Hart voor Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT - Op dinsdag15 februari zijn Carel Jansen en Joanne Hertgers te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht, omdat zij betrokken zijn bij de Global Mercy. Dit grootste ziekenhuisschip ter wereld, de Global Mercy, meert zaterdag 26 februari aan in de haven van Rotterdam, naast de Erasmusbrug.
Het nieuwe ziekenhuisschip van Mercy Ships wordt gedurende twee weken officieel gepresenteerd aan het publiek voordat het samen met alle vrijwilligers aan boord begint aan de missie: het toegankelijk maken van medische zorg in de armste landen van de wereld. Een historisch moment, want het laatste bezoek van een ziekenhuisschip van Mercy Ships in Europa is alweer 15 jaar geleden.

Mercy Ships bestaat al sinds 1978 en zij is in 2015 begonnen met de bouw van dit nieuwe ziekenhuisschip, gebouwd in China en afgebouwd in Antwerpen. Het schip is 174 meter lang, 28.6 meter breed en is 12 deks hoog.

Het schip heeft 6 operatiekamers en 200 bedden voor patiƫnten en met dit schip wordt de medische capaciteit verdubbeld. Professionals zoals chirurgen, verpleegkundigen, anesthesisten maken deel uit van 600 vrijwilligers. Zij zijn gewend samen te werken en ernstig zieke mensen te behandelen en te opereren en zij worden gerekruteerd uit 50 verschillende landen.

Met Carel Jansen en Joanne Hertgers gaan wij over de Global Mercy en hun missie in gesprek. Hoop en genezing maken het echte verschil.

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is op dinsdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Exxact Barendrecht is te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether en via internet op www.exxact.nl. Voor meer informatie over Hart voor Barendrecht, zie: www.hartvoorbarendrecht.nl