De Bully en de gemeente

"In Carnisselande is het niet nodig om je auto in een parkeervak te parkeren. Gebruik een nis of de groenstrook. Het gemeentebestuur vindt dit prima. De BOA’s handhaven alleen wanneer een auto een gevaar vormt.
Het parkeerverbod heeft alleen voor de normale burger een betekenis. Zij begrijpen dat er niet altijd een lege parkeerplek naast de voordeur is. Soms moet je net iets verder lopen naar je huis. De beschaving heeft z’n werk gedaan. Echter dit fenomeen geldt niet voor de Bully (pestkop/treiteraar - red.). De Bully mag van de gemeente feitelijk overal z’n auto parkeren. De Bully beseft dat hij onaantastbaar is en hoeft nooit ver te wandelen.
Het is vreemd dat het gemeentebestuur zo weinig waarde hecht aan de publieke ruimte. Niet elke burger is gecharmeerd van extra blik. Waar de ene burger moet betalen voor een stukje grond mag de Bully vrijelijk de publieke ruimte innemen.
Ik roep het gemeentebestuur op om te stoppen met dit gedoogbeleid. Parkeren doe je in een parkeervak. Soms moet je iets verder lopen. Het is namelijk altijd de Bully die zijn auto asociaal parkeert.
Binnenkort zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Ik ben benieuwd hoe de politieke partijen denken over het gedoogbeleid."

W. Bronkhorst,
Barendrecht


Ventilatoren

"Het failliet van de oevers van de door mij zo geliefde Oude Maas,
Steden, dorpen, polders, alles wordt volgeplempt met ventilatoren. Hoe hoger hoe beter lijkt men te denken.
Vanaf dit jaar draaien er vijf windmolens in het windpark Oude Maas in Heinenoord. Daarvoor moesten meer dan 1000 bomen worden gekapt. Je weet wel, dat zijn die lange dingen die ons zuurstof geven.
Veel inwoners van Heinenoord en Barendrecht hebben bezwaarschriften ingediend. Ook volgde er een kort geding. Maar alle bezwaren ten spijt, naar burgers wordt niet geluisterd.
Ook is de ambtenaren verteld dat waar die afzichtelijke dingen staan, windluw is. Met andere woorden, op een andere locatie hadden die molens meer rendement opgeleverd.
Het mollenbos waar deze gedrochten staan langs de Oude Maas is het grootste resterende zoetwatergetijdenplek in Nederland. Wilgenbossen, getijdengrienden en beschermde diersoorten gedijen hier. En dat verdwijnt. Alles ten dienste van de klimaatlobby.
De Raad van State besloot in 2019 dat dit bestemmingsplan onherroepelijk was. Verzet is zinloos, alles wordt er nietsontziend doorheen gedrukt.
Voor de goedkeuring van een bestemmingsplan is draagvlak van de bevolking nodig. Die was er niet. Voor de Raad van State is draagvlak dus niet nodig. Maar toch als onherroepelijk verklaard.
De hele ‘windmolenindustrie’ hangt van subsidies aan elkaar. Lucratieve verdienmodellen.

Voor de goede orde, ik ben helemaal niet tegen duurzame energie. Wel maak ik me zorgen over de effecten en de machtsposities van overheden en semi-overheden.
In andere landen is het veel beter geregeld, daar is bepaald dat de afstand veel groter moet zijn dan de 400 meter die in dit land geldt.
Blijkbaar is over een zonnepark niet nagedacht. Geen horizonvervuiling, geen dode vogels, geen geluidsoverlast, en vooral geen ergernis van bewoners.
Helaas in Heinenoord en Barendrecht weer een beetje biodiversiteit minder. Maar wel een geweldig uitzicht..."

Ron Blokland,
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.