Nabil Tkhidousset ('De Alchemist'): Ik vergat m’n teksten en ging stotteren'.
Nabil Tkhidousset ('De Alchemist'): Ik vergat m’n teksten en ging stotteren'. Foto:

Jongeren gaan aan de slag met taal

BARENDRECHT – Jongeren die hun verhalen op papier en op het podium willen brengen, kunnen aan de slag met spoken word artiest Nabil. Hij komt naar Barendrecht voor een workshop. Bovendien is hij betrokken bij een Academy die binnenkort start.

Nabil Tkhidousset is beter bekend als De Alchemist. Hij begon tijdens zijn studie als verhalenverteller, schrijver en spoken word artiest.
“Ik ben nu zo’n 5 jaar fulltime bezig met spoken word. Zowel met zelf schrijven als met lesgeven”, vertelt hij. Nabil is een ochtend in Het Kruispunt om te overleggen over activiteiten voor jongeren.
“Het uiten van emoties en creativiteit is de basis”, vervolgt hij. “Spoken word was als student mijn uitlaatklep.”
Nabil ging met zijn eigen teksten optreden. Dat was in het begin niet makkelijk, herinnert hij zich. “Ik ben door heel Nederland naar optredens gaan reizen. Ik had volop podiumvrees, vergat m’n teksten en ging stotteren. De mensen hadden vooral medelijden met me.” Tegenwoordig staat hij zelfverzekerd op het podium.
Nabil is door de samenwerkingspartners Jongerenwerk, bibliotheek ’t Plein, bibliotheek Het Kruispunt en gebouw Het Kruispunt uitgenodigd om in Barendrecht met jongeren aan de slag te gaan.

Workshop
Op donderdag 24 februari geeft Nabil een schrijf workshop in Het Kruispunt. Hier leert hij je hoe je jouw verhaal op papier én on stage kunt delen. De workshop is voor jongeren vanaf 14 jaar. Deelname is gratis, wel vooraf aanmelden via www.
debibliotheekaanzet.nl/
activiteiten/workshop-spoken-word .

Academy
De Academy is voor jongeren van 14 tot en met 25 jaar die bezig willen zijn met schrijven, spoken word, poëzie of andere uitingen met taal. Ze komen eens per twee weken bij elkaar om hun vaardigheden te verbeteren en om te werken aan hun eigen schrijfprojecten. Naast deze vaste bijeenkomsten komen er ook losse masterclasses, waarbij steeds één techniek centraal staat. Voor die masterclasses kan iedereen zich aanmelden, ook als je niet aan de Academy meedoet om hun vaardigheden te verbeteren en om te werken aan hun eigen schrijfprojecten.
Het seizoen zou moeten eindigen met een avond in het theater, waarbij iedereen zij product laat zien.
De deelnemers komen bijeen op verschillende plaatsen in Barendrecht, zoals Blok0180, 't Plein en Het Kruispunt.
Om dit idee verder uit te werken is er op donderdag 10 maart een brainstorm waarvoor alle jongeren met interesse in taal en spoken word zijn uitgenodigd. Aanvang 19.30 uur in Het Kruispunt.
Workshop en Academy zijn deel van het project ‘Fruit of the Hood', ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie.