Ryanne, Reylon en Jack bij de Watertoren. Rechts de tattoo
Ryanne, Reylon en Jack bij de Watertoren. Rechts de tattoo Foto:

Watertoren van Barendrecht op je arm

BARENDRECHT – De Watertoren aan de Dorpsstraat bestaat dit jaar 110 jaar. Voor het eerst heeft iemand de toren op zijn arm laten tatoeëren. Bij De Schakel hadden we er in ieder geval nog nooit van gehoord.

De primeur is voor Jack de Laat. Op 1 mei 2018 trouwde hij hier met Ryanne, die toen zwanger was van Reylon. Het gezin woont in de buurt en is erg gehecht aan het oude centrum. “We zijn dol op Barendrecht en dit is het leukste stukje”, vertelt Ryanne tijdens een gesprek op het Doormanplein. “Van de Watertoren vind ik de trappen zo leuk. Daar hebben we op onze trouwdag een familiefoto gemaakt.”

“Ik heb eerder al een roos die op de bruidstaart zat, laten tatoeëren op mijn arm”, vertelt Jack. Daar is nu de toren bijgekomen. “Het is m’n trouwarm”, zegt Jack lachend.

Jack liet de tattoo zetten bij Maik Gnass, een tatoeëerder die in Rotterdam werkt bij The Office Electric Tattooing. Aan de hand van een foto die Jack had ingestuurd, maakte Gnass een tekening. Daarmee ging hij aan de slag. ‘Hij is om half twee begonnen en om half zeven gingen we weer weg”, vertellen Jack en Ryanne. Ze zijn heel tevreden met het resultaat.