Uitgesteld concert van Barendrecht Klassiek

BARENDRECHT – Stichting Barendrecht Klassiek houdt op zondag 13 februari om 15.00 uur weer een concert in de Dorpskerk.
Het concert had eigenlijk op zondag 6 februari moeten plaatsvinden, maar moest worden uitgesteld. Eén van de musici was positief getest.
Oihana Aristizabal Puga (cello) en Lineke Lever ( piano) brengen dan een programma rond Suzanne en Edouard Manet, wat gebaseerd is op historische feiten. Zij nemen hun publiek mee in deze geschiedenis aan de hand van muziek en beeld en spelen werken van Wagner, Liszt, Offenbach, Fauré en Leenhoff.
De toegang is gratis, een bijdrage achteraf is meer dan welkom. Een coronatoegangsbewijs is vereist. Vooraf is er helaas geen koffie en thee, dit in verband me tcorona. Het programma heeft geen pauze en duurt ongeveer een uur.

Meer informatie over het concert en over de activiteiten van Barendrecht Klassiek is te vinden op
www.barendrechtklassiek.nl


Klassiek Uitgelegd met vader en zoon Bach

BARENDRECHT - Marie-Christine Goergen (fluit) en Thea Verhagen (orgel) zetten dit jaar hun serie ‘Klassiek Uitgelegd' voort. Het is een serie concerten met uitleg, die wordt uitgezonden vanuit de Dorpskerk.
De serie start dit jaar met twee afleveringen over de muziek van Bach en zijn zonen. Het zijn de zevende en achtste afleveringen van Klassiek Uitgelegd. Op zondag 20 februari is ‘Klassiek uitgelegd' vanaf 14 uur te zien via de link
vimeo.com/668555401. Er kan dan online geluisterd worden naar de sonates van Johann Sebastian Bach en zijn zoon Johann Christian.

Ook deze afleveringen zijn weer mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van de Stichting Vrienden van de Dorpskerk en de samenwerking met de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk.

www.dorpskerkbarendrecht.nl