De deelnemers vertrokken vanuit Oud-Beijerland in de richting van de Heinenoordtunnel.
De deelnemers vertrokken vanuit Oud-Beijerland in de richting van de Heinenoordtunnel. Foto:

Prachtig weer tijdens Tunnelloop

REGIO - Op zaterdag 5 februari was de tweede editie van de Nemesys Tunnelloop. Rond de klok van 9 uur betraden de eerste lopers het terrein van Atletiekvereniging Spirit aan de Langeweg 14 te Oud-Beijerland om hun startnummer te bemachtigen. Naast de 25 kilometer run door de Heinenoordtunnel, werden ook de 10  en 5 kilometer hardgelopen en waren er wandelaars welke deze afstand hebben afgelegd.

De volgende deelnemers hebben de snelste tijd gelopen:
25 Km (m): Harmen den Boer in 1:31:57
10 Km (m): Roy Hoornweg in 30:20
5 Km (m): Sjors Visser in 17:57
25 Km (v): Leonie Ton in 1:44:41
10 Km (v): Ada in ’t Veld in 37:09
5 Km (v): Sophie Klaver in 25:22

“Met ruim 400 deelnemers, kunnen we terugkijken op een geslaagde 2e editie van de Nemesys Tunnelloop”, aldus de organisatie van de loop. 


Vitesse toont veerkracht

BARENDRECHT - Bijna 2 jaar na de laatste competitiewedstrijd in sporthal De Bongerd stond Vitesse er weer. Ook het publiek was weer terug.

Tegenstander Weidevogels betrad met licht psychologisch voordeel het veld, want eind november wisten de Bleiswijkers thuis met 20-18 van Vitesse te winnen. Het was de ouverture van een zaalcompetitie die al snel werd geannuleerd, uitslag geschrapt, uithuilen en opnieuw beginnen.
De nieuwe opzet nu is een versnelde zaalcompetitie met maar 4 ploegen en daarna kruisfinales tegen anders poules; een soort van speed dating op de zaalvloer. Elke nederlaag telt dan ook extra zwaar en omgekeerd betekent winst op de naaste concurrent al bijna een ticket voor de kruisfinales in april.
Dat hadden beide ploegen goed begrepen, want er werd vanaf het begin fel op de bal gespeeld. Als een Siamese tweeling dansten de korfballers om elkaar heen zonder echt los te komen. Het resulteerde in een boeiend gevecht, dat naarmate de eerste helft vorderde wel in het voordeel van de thuisploeg kantelde.
Bij rust was het plots 17-10 en leek Vitesse een makkelijk tweede deel van de avond in te gaan. Maar Weidevogels kwam gretig uit de kleedkamers en sloop tergend langzaam naar 17-15.
Het was mooi om te zien dat coach Nathan van Helden in zijn ploeg bleef geloven en niet wisselde om iets te forceren. De thuisploeg wist dit vertrouwen op waarde te schatten en zette nog eens aan. Esmeralda Meijboom zorgde voor de in veel opzichten bevrijdende 18-15. Het duurde 10 minuten voor dit doelpunt viel, maar het zorgde voor een ongekende boost bij Vitesse. Collectief trok men de zege over de eindstreep en volledig uitgewoond strompelde menige speler met een glimlach op het gezicht naar de zijlijn.
Met een prima 24-19 overwinning zette Vitesse een reuzenstap richting de kruisfinales in april.

Op zaterdag 12 februari speelt Vitesse 1 om 16.50 uur uit tegen Dijkvogels. Bezoekers zijn gelukkig weer welkom in sporthal Maasdijk om het team daarbij te ondersteunen.

Er werd fel op de bal gespeeld.