Trainen op zondagmorgen.
Trainen op zondagmorgen. Foto:

Trainen voor Marathon

BARENDRECHT - Op 10 april wordt de marathon van Rotterdam gehouden. Uiteraard zijn veel atleten al met hun voorbereidingen begonnen.

Om de marathonlopers te helpen bij hun voorbereiding organiseert atletiekvereniging C.A.V. Energie ook in 2022 weer de inmiddels zeer populaire marathontrainingslopen. Op zondag 20 februari staat de vierde trainingsloop op het programma met een afstand van 30 kilometer. De weken daarna zullen er nog twee trainingslopen volgen; vanaf de atletiekbaan van atletiekvereniging C.A.V. Energie op het Sportpark De Bongerd zullen atleten vertrekken voor respectievelijk 32 en 35 kilometer op de zondagen 6 en 20 maart.

Deze lopen hebben als doel om het duurvermogen op te bouwen evenals de vetstofwisseling optimaal te krijgen en de kilometeromvang gefaseerd op te bouwen. Het is de bedoeling dat het trainingstempo aanzienlijk lager is dan het wedstrijdtempo op de marathon; je moet niet “opgebrand” zijn voordat de “echte race” moet beginnen.

Inlichtingen
De start van iedere trainingsloop vindt op de voornoemde zondagen vanaf 9.45 uur plaats op de accommodatie van Energie op het Sportpark De Bongerd, Dierensteinweg 10. De kosten voor deelname aan een "losse” loop bedraagt 6,50 euro. Bij voorkeur te pinnen bij de betaling. Inschrijven is mogelijk vanaf 9 uur.
www.cavenergie.nl