Barendrecht komt slecht uit de winterstop

BARENDRECHT – BVV Barendrecht heeft zaterdag de kans gemist om weer wat aansluiting te krijgen met de middenmoot van de Derde Divisie. De rood-witten verloren in Veenendaal de inhaalwedstrijd tegen het lager geplaatste DOVO met 2-0.
Er kwamen in Veenendaal kansen voor Barendrecht, maar de afwerking was onvoldoende. Eerst een scrimmage voor het DOVO-doel waar de bal er niet in ging. En vlak voor rust mogelijkheden voor Marouane Bakour en Bart Deprez, de rust brak aan met 0-0.
Na de onderbreking kwam Max van Dijk niet terug, Swank was zijn vervanger. DOVO kwam goed uit de kleedkamer en drong aan. Het leidde twintig minuten na de rust tot de 1-0 van Quincy Arends, net overgekomen van Sportlust'46.
Barendrecht drong aan in de slotfase, maar de treffer viel als zo vaak aan de overkant. Nadat DOVO eerst nog de paal had geraakt, maakte Lion Kalentjev er 2-0 van. Een onnodige nederlaag voor Barendrecht.
Hoewel er nog 22 duels zijn te gaan, is het de vraag of dit Barendrecht nog een gooi kan doen naar de subtop en/of een eventuele nacompetitie.


BVV actief op transfermarkt

BARENDRECNHT - Barendrecht roerde het zich de afgelopen weken flink op de transfermarkt.
Na het directe aantrekken van Boban Lazic (TOP Oss) werden voor volgend seizoen Bradly van der Meer (SC Feyenoord), Jesper van den Bosch, Sam van de Kreeke, Gilmaro van de Werp (alledrie ASWH) en Robbert Olijfveld (Rijnsburgse Boys) aangetrokken.
Verder lieten Max van Dijk, Stanley Husen en Romano van der Stoep weten op De Bongerd te blijven, net als eerder al Tim Eekman, Danny Monster, Joey Jongman en Niels Vorthoren. Daarbij kwam ook nog dat de voormalige jeugdspelers Anass Masrhalmi, Marouane Bakour, Wouter Rieken, Kayo Renwarin en Stef Swank aangaven ook te zullen blijven.

Daartegenover staat het vertrek van Jeffrey Verkerk naar SC Feyenoord en van Kevin Cornet en Ugur Altintas naar Kozakken Boys.