Actie tegen zwerfvuil

BARENDRECHT – Buurtpreventie heeft zaterdag 5 februari weer zwerfvuil opgeruimd. Er werden op de Middenbaan, Onderlangs, Achterom en Lindehoevelaan tien volle vuilniszakken opgehaald. Het werk werd gedaan door drie leden van het leefbaarheidsteam, een vrijwilligster uit de wijk en twee leden van het preventieteam. 

Noodopvang asielzoekers

BARENDRECHT - Maandag is gestart met de aanleg van de noodopvang voor asielzoekers  aan de Zuider Carnisseweg. Hier worden maximaal 50 asielzoekers opgevangen. Na oplevering van de woonunits begin maart organiseert de gemeente een open huis. Geïnteresseerde inwoners kunnen zich hiervoor aanmelden via
noodopvangasielzoekers
@barendrecht.nl.

Voor inwoners van Barendrecht is één aanspreekpunt ingericht voor vragen en meldingen over de noodopvang.  In eerste instantie is dit bereikbaar via het bovenstaande mailadres. Vanaf het moment dat de noodopvang bewoond wordt zal het ook telefonisch bereikbaar zijn.

Acht partijen verkiesbaar

BARENDRECHT - Er doen acht lijsten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart. Dat heeft het centraal stembureau van Barendrecht vrijdag 4 februari besloten.
Tijdens een openbare vergadering werd gecontroleerd of alle lijsten juist zijn ingediend. Ook werd hier de lijstvolgorde bepaald. Daarbij het aantal stemmen dat vier jaar geleden werd behaald, bepalend. De enige nieuwe lijst is Wij Barendrecht (WB) van Winnie Hofland.
De volgorde van de lijsten: EVB (1), CDA (2), SGP-CU (3), VVD (4), PvdA (5), GL (6), D66 (7) en WB (8).