Groen licht voor horeca in stiltegebied

BARENDRECHT – Een grote meerderheid van de gemeenteraad van Albrandswaard is voor de vestiging van horecabedrijf Graaf van Portland, in het stiltegebied aan de Koedood. Barendrechtse omwonenden vrezen overlast, maar dat maakt op een grote meerderheid van de Albrandswaardse raad geen indruk.

In de raadsvergadering van 7 februari is met 15 stemmen voor en vier stemmen tegen het nieuwe bestemmingsplan van het Buijtenland van Rhoon aangenomen. Daar maakt Graaf van Portland deel van uit.
GroenLinks, PvdA en NAP dienden een amendement in tegen de vestiging van horeca in het Buijtenland van Rhoon. Het amendement werd verworpen met drie stemmen voor en zestien stemmen tegen.

Petra Teunissen is één van de bewoners op het grondgebied van Barendrecht die naast de beoogde b bouwplaats van de Graaf van Portland wonen. Ze hoopt dat er nu vanuit de gemeente Barendrecht actie wordt gevoerd tegen het bouwplan. “Ik hoop niet dat het nodig is dat we naar de Raad van State gaan”, aldus Teunissen.
De werkgroep ‘Red de natuur, behoud de polder!’ is teleurgesteld en beraadt zich over de nu te nemen stappen.

Op de facebookpagina van De Schakel mengde Romy Lems zich in de discussie. Zij heeft samen met haar vader het initiatief genomen door de horecagelegenheid. "Laten we vooral niet vergeten dat de golfbaan midden IN het stiltegebied zit”, stelt ze. En tegen iemand die tegen het plan is: "Als je je had verdiept in het plan had je kunnen weten dat er zeker rekening gehouden wordt met de natuur en vooral met de dieren!”