Huisvesting De Ark

Vervolg van voorpagina.
Er is mogelijk meer ruimte in het pand van De Tweemaster, dan werd gedacht. Gemeenteraadslid Nicoline Blankenstein (EVB) vroeg wethouder Arboud Proos of er bij het pand van De Tweemaster minder noodlokalen bijgeplaatst hoeven te worden. Dan kunnen alle klassen van De Ark tijdens de nieuwbouw daar gevestigd worden en is er toch genoeg speelruimte op het plein.
"Er wordt van ons een Salomonsoordeel gevraagd”, constateerde Arno Schippers (CDA). Hij wilde meer weten over de bouwkundige staat van het oude gebouw van De Dubbeldekker.
Marcel Eichhorn (PvdA) vindt het belangrijk dat er een oplossing gevonden wordt waarbij het oude pand van De Dubbeldekker niet wordt gebruikt. Dan kunnen op die plaats minimaal 38 sociale woningen worden gebouwd.

Wethouder Arnoud Proos had vorige week al laten weten dat het college eraan vasthoudt dat De Tweemaster als eerste verhuist. Dus kan De Ark niet naar het gebouw van De Rank. Hij laat nu onderzoeken of er op het basketbalveldje voldoende noodlokalen kunnen worden gezet, zodat De Ark in het vrijgekomen gebouw van De Tweemaster meer speelruimte heeft op het schoolplein en de extra lokalen toch binnen de wijk blijven. Daarbij moet gekeken worden naar de routes van het bouwverkeer voor de nieuwe school. Proos gaat nog een keer in gesprek met beide scholen. “Maar er is maar één school die als eerste in De Rank kan.”
Proos is het met Eichhorn eens dat het goed is als er spoedig sociale woningbouw komt op de plek van De Dubbeldekker.
“We voelen ons op deze manier wel in de kou staan”, reageerde schoolleider Van der Veen.

Actueel

Volg het nieuws ook via de website:
deschakelbarendrecht.nl