Pruikentijd op school. Meer foto's staan op deschakelbarendrecht.nl
Pruikentijd op school. Meer foto's staan op deschakelbarendrecht.nl Foto:

Jonge mantelzorgers dagje uit

BARENDRECHT- Het geduld is op de proef gesteld, maar na een aantal keren uitstellen was het afgelopen zaterdag zover: de jonge mantelzorgers (van 6 tot en met 11 jaar) genoten van een dagje naar Plaswijckpark.
Het was voor de kinderen een dag van genieten en even uit de zorgen van de thuissituatie. Met veel plezier, sokken vol zand en broeken met moddervlekken. En met een grote glimlach op ieders gezicht werd de dag afgesloten.
KijkopWelzijn organiseerde deze dag samen met Stichting Welzijn Albrandswaard.
Meer informatie op via jongemantelzorg@kijkopwelzijn.nl of bel/app naar 06 17443016.


Pruikentijd herleeft op school

BARENDRECHT - De afgelopen weken hebben de leerlingen van groep 8b van de Groen van Prinstererschool van alles geleerd over de Verlichting en de Pruikentijd. Maar hoe was het nu om in die tijd te leven? Daar kunnen we maar op een manier achter komen: proberen de tijd van toen naar nu te halen.
Thuis zijn de kinderen aan de slag gegaan om zelf een mooie pruik te maken. Op school kregen de kinderen een echt diner geserveerd door de juffen met barokke muziek op de achtergrond. Na het eten werden er portretten gemaakt en liepen de kinderen op hun sjiekst over het plein.