Een spelletje doen met een van de bewoners.
Een spelletje doen met een van de bewoners. Foto:

PvdA op bezoek in De Elf Ranken

BARENDRECHT - Op 4 februari heeft PvdA een bezoek gebracht aan Laurens De Elf Ranken, een verpleeghuiszorg voor inwoners met lichamelijke klachten of dementie.
Het bezoek aan werd georganiseerd door Esther Dost (projectcoördinator bij stichting Present Barendrecht).
In de ochtend hebben de leden van de PvdA samen met de bewoners van de somatische afdeling spelletjes gespeeld en muziek geluisterd onder begeleiding van Vivian (activiteitenbegeleider bij De Elf Ranken). Op het middagprogramma stond als activiteit spel en bewegen op de gesloten afdeling.
"Tijdens de gesprekken kwam de schreeuw om vrijwilligers snel ter sprake en de bewoners vonden het dan ook heel leuk dat er iemand op bezoek kwam bij hen”, vertelt lijsttrekker Tina Jakoeb. "Door corona zijn de uitjes en bezoeken nu beperkt waardoor zij soms in een isolement raken. Een ander onderwerp van het gesprek was de omgeving waar De Elf Ranken zich bevindt. Het verpleeghuis is namelijk dicht bij winkelcentrum Carnisse Veste gesitueerd. Helaas is dit met de rolstoel, waar de bewoners afhankelijk van zijn, zeer slecht te bereiken vanaf de ingang bij het Havenhoofd. De straat zit hier vol met hobbels en kuilen. Ze zijn daarom genoodzaakt om een heel eind om te lopen naar de andere ingang bij de parkeergarage." De PvdA wil meedenken hoe dit probleem verder op te pakken.