Ingezonden

Graaf van Portland

"Het onjuiste beeld over de vestiging van horecabedrijf Graaf van Portland lijkt te ontstaan dat het gaat om grootschalige horeca in stiltegebied.

Als bekende van de initiatiefnemer vind ik het jammer dat dit beeld ontstaan is want vanaf het allereerste moment van het plan voor een horecagelegenheid in het Buijtenland is het met nadruk de bedoeling om een kleinschalige horecagelegenheid te vestigen aan de uiterste buitenrand van het gebied. En met een bewuste keuze om als klein familiebedrijfje recreanten en natuurliefhebbers consumpties van de kleine kaart aan te kunnen bieden. Dit gecombineerd met de verkoop van lokale streekproducten met aandacht voor natuur en omgeving. Dus zeker geen horecabedrijf van grote omvang.
Wat wel wrang is om te constateren, is dat het stiltegebied als argument wordt misbruikt. De golfbaan ligt namelijk midden in het stiltegebied en is qua horecavestiging vele malen groter!
Het leek me goed om het onterechte beeld over de Graaf van Portland aan de hand van de juiste gegevens en feiten bij te stellen!"

A. van Everdingen,
Barendrecht


Scooters

"Misschien toch eens goed om nog eens extra stil te staan met elkaar over hoe we om moeten gaan met het asociale ‘landje pik' van de openbare ruimte. Met name met betrekking tot de strooiscootertjes en hun eigenaar.
Veel ‘oude jongeren van dagen' moeten onnodig manoeuvreren langs deze vehikels met hun rollator of rolstoel. Hetzelfde geldt voor moeders met kinderwagens en hun kinderen op loopfietsjes aan hun zijde. Ook mensen met een visuele beperking kunnen hun ogen er niet meer voor sluiten. Het overkomt hen ook.
Kortom, streng handhaven nu!
De vervelende huurders die die scootertjes overal achterlaten spannen de kroon, maar ook als je de verhuurder aanspreekt om zijn eigendom op te halen krijg je geen reactie van Felix…..
De vervuiler moet betalen, zo simpel is het!”

Cock Bastian,
Barendrecht