Afbeelding
Foto:

De laatste keer

Mijn eerste column voor De Schakel verscheen in de krant van 8 september 2016, alweer meer dan vijf jaar geleden. Ik schreef toen over de recente aankoop van het steeds groter wordende Facebook: WhatsApp. Grappig om te zien dat de macht van Facebook ook nu, toch een half decennium later, nog steeds een belangrijk onderwerp is. In de columns die hierop volgde, schreef ik over vele uiteenlopende onderwerpen. Van politiek tot mijn eigen dagelijkse schoolleven, er kwam van alles aan bod. 

Er was de afgelopen vijf jaar dan ook genoeg om over te schrijven. De wereld was in de ban van gebeurtenissen als het presidentschap van Trump en de coronapandemie. Zelf begon ik met mijn columns als vijftienjarige middelbare scholier. Inmiddels ben ik twintig en zit ik in de laatste fase van mijn bacheloropleiding aan de universiteit. Met alle gebeurtenissen was er genoeg inspiratie om nog vijf jaar door te schrijven. 

Toch is het kiezen van een onderwerp voor een column altijd het lastigste gedeelte. Er vinden continue gebeurtenissen plaats in mijn eigen leven en in de samenleving. Al keek ik de hele week lang naar het nieuws, als ik in het weekend achter mijn laptop ging zitten moest ik toch even nadenken over waar ik het nu weer over zou hebben. Er waren zoveel mogelijkheden dat ik door de bomen niet altijd het bos meer zag. 

Maar, na vijf jaar komt er nu dan toch een einde aan mijn columns. Het is tijd om een nieuwe generatie Broekies de kans te geven om te ervaren hoe het is om te schrijven voor een krant. De Broekie-fase ben ik zelf inmiddels wel gepasseerd. Het vinden van een leuk onderwerp zal ik niet altijd missen, maar het is toch raar om afscheid te nemen van iets wat bijna een gewoonte is geworden. 

Daarnaast ga ik ook alle reacties missen die ik kreeg op mijn columns. Het was altijd leuk om mensen tegen te komen op straat die mijn columns hadden gelezen en mij herkende. Hiervoor wil ik alle lezers van De Schakel bedanken! Daarnaast wil ik natuurlijk ook de collega’s op de redactie bedanken, die mij altijd geholpen hebben. Hopelijk tot snel! 


Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Elke donderdagochtend De Schakel en de best gelezen verhalen van de website in je postbus.
Ga voor het aanmelden naar:

www.deschakelbarendrecht.nl/nieuwsbrief/aanmelden