Graaf van Portland

(Naar aanleiding van een brief in de krant van vorige week.)
"Beste A. van Everdingen,
Ik begrijp uit uw brief dat u nauw contacten heeft met de initiatiefnemer,en het voor hem opneemt.
Maar in de gegevens uit de brochure Graaf van Portland staat, verwachte aantal bezoekers per jaar 900.000, dat is ongeveer16.000 per week. Oppervlakte terrein 10.000 vierkante meter is anderhalf voetbalveld, dus niet bepaald kleinschalig. In de omgeving is al een veelvoud aan horeca, een golfbaan met horeca, een bed & breakfast en een parkeerplaats van waar uit men kan wandelen of fietsen. Alleen een te kort aan stilte gebied.
Ook in de brochure staat, in de regio Rotterdam zijn er weinig polders te vinden die nog oorspronkelijk zijn en niet opgeofferd aan havenexpansie of de oprukkende verstedelijking. Maar we willen het nu wel opofferen aan horeca met overlast die het met zich meebrengt. Mijn vraag aan u is, wie schets er nu een onjuist beeld?"

J. Delmee,
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.


Cursus Creatief Leven

BARENDRECHT – De cursus Creatief Leven is voor iedereen die zich te lang eenzaam voelt en hier iets aan wil doen.
Tijdens de cursus van KijkopWelzijn die op 8 maart start, gaan de deelnemers op onderzoek naar jezelf. De cursus biedt houvast en vaardigheden om weer het gevoel te hebben dat je er toe doet.
Wie langere tijd last heeft van eenzaamheid, weet dat je dit niet zomaar oplost door ‘onder de mensen’ te komen. “Sterker nog, daar heb je helemaal geen zin in. Je bent namelijk niet meer de leukste versie van jezelf en nieuwe vrienden maken is dan ook niet makkelijk. Wil je hier verandering in brengen? Dan is de cursus Creatief Leven iets voor jou!”, legt men bij KijkopWelzijn uit.
Creatief Leven is een leuke, leerzame en serieuze cursus die bestaat uit acht lessen van 2 uur.
De cursus start op 8 maart en duurt tot en met 26 april, elke dinsdag van 14.tot 16 uur in wijkgebouw ’t Trefpunt aan de Dr. Kuyperstraat 4. Aanmelden kan via wenv@kijkopwelzijn.nl. Bel voor meer naar nummer 0180 691 802.  


Maasoever Spoorweg houdt weer open dagen

BARENDRECHT - Nu de coronamaatregelen steeds verder worden versoepeld, verwacht de Maasoever Spoorweg weer open dagen te kunnen houden. Ze staan gepland voor zaterdag 14 en zondag 15 mei van 10 tot 17 uur.
"Dit wordt extra feestelijk door het 30 jarig jubileum van de spoorweg en 40 jarig jubileum van de modelbouw vereniging”, kondigen de modelbouwers aan.


Actueel op internet

Volg het Barendrechtse nieuws ook via de website van De Schakel.
deschakelbarendrecht.nl
De Schakel op Facebook en Instagram:
@deschakelbarendrecht