Het team van de PvdA werd vergezeld door partijvoorzitter Esther-Mirjam Sent.
Het team van de PvdA werd vergezeld door partijvoorzitter Esther-Mirjam Sent. Foto:

PvdA start verkiezingscampagne

BARENDRECHT – Op zaterdag 12 februari heeft de PvdA op de Middenbaan de aftrap gedaan van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.
Het team van de PvdA werd vergezeld door Esther-Mirjam Sent (partijvoorzitter PvdA) en Arianne Ripmeester (raadslid Ridderkerk). Na een korte kennismakingsronde in het Kruispunt, ging het team vervolgens aan de slag door gesprekken aan te gaan met bezoekers, ondernemers en omwonenden van de Middenbaan.
Lijsttrekker Tina Jakoeb "Met een jong en divers team, gaan wij vol enthousiasme de campagnestrijd aan en hopen de kiezers te bewegen voor de PvdA te stemmen."

Bezoek
De PvdA heeft op 8 februari een bezoek gebracht aan de Historische Vereniging Barendrecht (HVB).
Het doel van het bezoek was om onder andere in gesprek te gaan met de leden omtrent de samenwerking met de gemeente, de uitdagingen in tijden van Corona, de rol van de HVB bij cultuureducatie en de toegankelijkheid en bereikbaarheid voor de inwoners. Het bezoek ving aan met een kennismakingsgesprek, waarna de bezoekers een rondleiding door het museum kregen.
De leden van de HVB gaven te kennen dat de samenwerking met de gemeente Barendrecht heel goed verloopt. Daarnaast is ter sprake gekomen hoe het vrijwilligerstekort aangepakt kan worden. Musea hebben tegenwoordig sterke concurrentie binnen de cultuurbranche aangezien de toekomstige generatie meer visueel is ingesteld. De roep om vrijwilligers is groot en de PvdA denkt graag mee hoe dit probleem samen op te lossen.