Annette Fontijn. (foto Danny van der Weck/dwimages.nl)
Annette Fontijn. (foto Danny van der Weck/dwimages.nl) Foto: DANNY VAN DER WECKDORDRECHT

Leerling CultuurLocaal wordt derde in Dordrecht

BARENDRECHT - Annette Fontijn, viool leerlinge bij CultuurLocaal, heeft op 5 februari meegedaan met het ToBe Solisten Concours in Dordrecht. Haar optreden leverde haar een mooie derde prijs op in de categorie tot en met 11 jaar.

Het ToBe Solisten Concours is een jaarlijkse wedstrijd voor amateurmuzikanten van alle leeftijden. Dit jaar deed er een leerling van CultuurLocaal mee, de 11-jarige Annette Fontijn. Ze speelde twee stukken: Meditation uit Thaïs van Massenet en Badinerie van Bach.
Annette staat graag op het podium: “Ik vind het leuk om op te treden en de luisteraars te verwarmen met mijn vioolspel”. Ze had niet verwacht een prijs te winnen. “Toen mijn naam genoemd werd, dacht ik even dat ik droomde!”

De jury roemde Annette om haar muzikaliteit, intonatie, techniek en de rust die ze op het podium uitstraalt. Vooral het vibratospel in Meditation was erg mooi.

Trots

Haar docente bij CultuurLocaal, Madeleine Brozek, is natuurlijk ook enorm trots op de prestatie van Annette: “Bij haar optreden werd ze niet begeleid op piano. Dat is erg moeilijk en daarom is het nog knapper dat ze de derde prijs heeft gewonnen.”

www.cultuurlocaal.nl