JeugdOrkest van harmonie zoekt nieuwe leden

BARENDRECHT - Sinds 1 januari heeft Harmonievereniging Barendrecht een nieuwe jeugdcommissie, bestaande uit Margreet Roos en Alice Roderkerk. Met veel enthousiasme zijn zij aan hun nieuwe taak begonnen om de jeugd van Barendrecht met veel plezier muziek te laten maken. Voor het JeugdOrkest zijn zij nu op zoek naar nieuwe enthousiaste leden die al een instrument kunnen bespelen.

Elke vrijdagmiddag repeteert de jeugd van de Harmonievereniging met elkaar in het Trefpunt. Het JeugdOrkest is een groep van 15 leden in de leeftijd van 11 tot 17 jaar.

De nieuwe commissie heeft de agenda tot de zomervakantie al lekker volgepland. De dames vertellen er enthousiast over: “Op 25 maart geven we ons eerste concert in het Trefpunt. Dit wordt een avondvullend programma met zeer veel afwisselende optredens. Op 14 mei doen we mee aan een Jeugdfestival in Dordrecht, waarbij een jury het optreden beoordeelt op originaliteit en muzikaliteit. Daarnaast bestaat onze vereniging 100 jaar, en daarom wordt op 18 juni een groots concert gegeven in Sporthal de Driesprong.”

Naast deze optredens is er ook ruimte voor gezelligheid. Het eerste uitje dat de nieuwe commissie heeft georganiseerd was schaatsen in Rotterdam. “Wij zullen dit jaar nog veel meer activiteiten gaan organiseren, want naast musiceren vinden wij de sociale activiteiten net zo belangrijk, zegt Margreet.

“De huidige groep zou het leuk vinden als meer jeugdleden zich aansluiten, vertelt Alice, daarom zijn wij op zoek naar jeugdleden die al een instrument bespelen, bijvoorbeeld via de muziekschool of via een privé-docent. In het JeugdOrkest zitten nu jeugdleden die dwarsfluit, klarinet, (tenor)saxofoon, trompet, percussie/drums of tuba spelen. De meeste leden hebben nu 2 jaar of langer les.

In elke instrumentengroep is plek voor nieuwe leden, maar ook andere instrumenten zijn erg welkom, zoals hobo, slagwerk, trombone of piccolo.
De commissie nodigt de jeugd uit om vooral eens te komen kijken en luisteren op de vrijdag tussen 16.45 en 17.45 in het Trefpunt. "Neem vooral ook je instrument mee!”
Meer informatie via
secretaris@
harmoniebarendrecht.nl of via 06-81765177.