Windhoos kost veel geld

BARENDRECHT – De windhoos die op 21 oktober enkele straten in de wijk Ter Leede trof, heeft de gemeente 140.000 euro gekost.
Het geld is onder meer besteed aan de inzet van eigen personeel, de inhuur van aannemers en het afvoeren van afval. De grootste schadepost was het vervangen van 56 bomen. Dat kostte 65.800 euro.

Verenigde Zangers in de problemen

BARENDRECHT - Op 1 februari bestond  mannenkoor De Verengde Zangers 85 jaar. Dat is een respectabele leeftijd, maar nu de coronamaatregelen het weer mogelijk gaan maken om de repetities hervatten blijken er nog 22 mannen enthousiast te zijn om door te gaan.

“Dit is natuurlijk te weinig om een goed koor samen te kunnen stellen”, concludeert het bestuur van het koor.
“Redenen te over om een beroep te doen op mannen die een leuke hobby zoeken op maandagavond samen met andere mannen in een ontspannen sfeer te zingen en na afloop een drankje te drinken goed voor uw longen en goed voor de sociale contacten.”
De Verenigde Zangers heeft een goede reputatie opgebouwd met onder meer Kerstzang bij kaarslicht en optredens in Borgstede en in de regio. Wie wil helpen om het koor in stand te houden kan komen kennismaken op maandagavond 28 februari.
“De ervaring leert als u eenmaal geweest bent komt u graag en enthousiast terug. We repeteren in de jeugdzaal van de Bethelkerk, Kerkweg 2 op maandagavond van 20 tot 22 uur.”
Voor informatie over het koor kan men opnemen met secretaris Rob Bijker: 0180 611845.

www.deverenigdezangers.nl