Open huis in tijdelijke noodopvang

BARENDRECHT - De gemeente Barendrecht houdt op zaterdag 5 maart open huis in de noodopvang voor asielzoekers aan de Zuider Carnisseweg. 

In de raadsvergadering van dinsdag 25 januari heeft de gemeenteraad unaniem besloten om een tijdelijke noodopvang voor maximaal vijftig asielzoekers mogelijk te maken. Het gaat daarbij om gezinnen. 

De woonunits voor de noodopvang op de parkeerplaats aan de Zuider Carnisseweg zijn bijna klaar. Voordat de woonunits bewoond gaan worden, organiseert de gemeente Barendrecht een open huis in de noodopvang. Dit wordt gehouden op zaterdag 5 maart tussen 12 en 16 uur.

Inwoners van Barendrecht zijn deze dag welkom voor een rondleiding door de noodopvang. Zij krijgen daarbij letterlijk een kijkje in de keuken en overige woon- en verblijfruimtes. 

Aanmelden

Om deel te kunnen nemen aan het open huis, kunnen geïnteresseerden zich vooraf (uiterlijk woensdag 2 maart) aanmelden. Dat kan door een mail te sturen naar  
noodopvangasielzoekers@
barendrecht.nl.

Uiterlijk vrijdag 4 maart volgt dan via e-mail een bevestiging van het tijdsblok waarin de bezoekers aan de rondleiding kunnen deelnemen.