Ferdinand Polder: 'Weet je wat het leukste is? Dan mannen en vrouwen eigenlijk even goed zijn'.
Ferdinand Polder: 'Weet je wat het leukste is? Dan mannen en vrouwen eigenlijk even goed zijn'. Foto:

Dynamic tennis nu ook in Barendrecht

Door Jeffrey van der Maten

BARENDRECHT - Sinds kort kunnen Barendrechters zich wekelijks flink in het zweet werken in de Driesprong. Dat gebeurt niet met bekende sporten als voetbal of hockey, maar met het voor het grote publiek onbekende dynamic tennis. Een nadere kennismaking met de opkomende sport.

Ferdinand Polder kan zich goed voorstellen dat weinig Barendrechters bekend zijn met het fenomeen dynamic tennis. De organisator van de sport in Barendrecht was er zelf ook lange tijd niet bekend mee. “Het bestaat al best lang, vooral in het oosten van het land is het populair”, vertelt hij, verwijzend naar dorpen in Gelderland en omstreken. “Hier in het westen wordt het slechts op kleine schaal gespeeld, het komt hier nog niet gek veel voor.”

Daarom legt hij uit wat de sport inhoudt. Dynamic tennis blijkt een mix van drie sporten: een vleugje tennis, batminton en tafeltennis. “Overal zijn stukjes vandaan gehaald en samengevoegd. Het wordt in de zaal gespeeld op de banen van het badminton. Wat het zo leuk maakt? Het gaat razendsnel. Je kan veel variaties maken. Daardoor is het een heel intensieve sport en wordt ook veel gevraagd van je motoriek.” Het heeft daarin veel weg van het eveneens opkomende padel. “Maar het is toch wel net iets anders. Weet je wat het leukste is? Dan mannen en vrouwen eigenlijk even goed zijn.”

Polder deed zelf eens mee aan een Nederlands kampioenschap. Hij rolde erin nadat hij links en rechts hoorde over de sport en was sindsdien verkocht. Hij heeft echter nog niet veel mensen kunnen aansteken met zijn enthousiasme voor zijn sport. “We hebben zelf een klein groepje opgericht waar we mee spelen in de Driesprong. Dat zijn nu vooral ouderen. Voor hen is het goed om fit te blijven en te werken aan je rekvermogen. Dynamic tennis is een leuke manier om dat te doen.”

Maar zit er dan een leeftijdsgrens aan verbonden? “Nee”, is Polder duidelijk. “We zijn juist op zoek naar wat jongere mensen. Op die manier krijgen we wat meer tegenstand en kunnen we het niveau opkrikken. Iedereen is welkom.”


Succesvol weekend voor Energie

BARENDRECHT - Het afgelopen weekend was zeer succesvol voor atletiekvereniging C.A.V. Energie; op maar liefst vijf verschillende plaatsen in de wereld werden van jong tot oud successen geboekt.
Rikkert van Rhee behaalde tijdens de Nederlandse kampioenschappen Indoor Masters in Apeldoorn 3 gouden en 1 bronzen medaille.
Op zaterdag werd Ilvia Hederik tweede in de categorie vrouwen senioren bij de 49e Delta Cross is in de duinen van het Zeeuwse Westenschouwen.

In het buitenland waren er twee successen. Peter van Gils is zondag tweede geworden bij de Dúrcal Trail Run in Spanje bij de mannen 60-plus. Deze bergloop over 23,7 km ging maar liefst 1300 meter naar boven en uiteraard ook weer naar beneden.
Ashley Melcherts liep in het Amerikaanse Nashville tijdens de Music City Challenge met 2.10.93 minuten een prachtige tijd op de 800 meter indoor.

Rikkert van Rhee op weg naar de overwinning.