Tanja de Jonge (rechts) en Jenny Everts op het dak van het Dalton Lyceum Barendrecht.
Tanja de Jonge (rechts) en Jenny Everts op het dak van het Dalton Lyceum Barendrecht. Foto:

Zonnepanelen op scholen van OZHW

BARENDRECHT - Op de daken van vier Barendrechtse scholen van Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden (OZHW) komen ruim 750 zonnepanelen te liggen. Met een formaat van ruim twee bij één meter, wordt jaarlijks zo'n 300.000 kilowattuur aan stroom opgewekt. Dat is vergelijkbaar met het stroomverbruik van zo'n 100 huishoudens, of met meer dan 1,5 miljoen elektrische autokilometers.
Wethouder Tanja de Jonge (GL, duurzaamheid) noemt het een goed voorbeeld van een mooie samenwerking tussen partijen: "Enkele jaren geleden zijn we met OZHW de samenwerking aangegaan om zonnepanelen op schooldaken mogelijk te maken. Zij wilden wel, maar het ontbrak aan kennis en capaciteit. Vanuit de gemeente hebben we in het beginstadium geholpen bij het aanvragen van de subsidies. Ook hebben we OZHW in contact gebracht met Stichting Energieke Regio die de rest van het project begeleidde en uitvoerde.”
Jenny Everts, bestuurder van OZHW "Duurzaamheid, waaronder gebruik van zonne-energie, is voor ons een thema in het onderwijs aan onze leerlingen. We geven er lessen en workshops over. Dat we het ècht belangrijk vinden wilden we ook als organisatie laten zien in ons gedrag.”