Historische films nu ook op memorystick

BARENDRECHT - De Historische Vereniging Barendrecht (HVB) bewaart naast voorwerpen en foto's ook bewegende beelden van het verleden van Barendrecht.
De films op Dvd zijn veelal gemaakt vanaf een kopie van verloren gegane stomme zwart-wit films, of opnames die in opdracht van verenigingen vervaardigd zijn. Ze geven een mooie indruk van het leven in het Barendrecht van toen. De beelden zijn door de vrijwilligers van de HVB gerestaureerd en van geluid voorzien.
Veel mensen kunnen geen Dvd meer afspelen. Daarom is de vereniging ertoe overgegaan om deze films ook beschikbaar te stellen op een USB-stick. De memorystick wordt geleverd in een geschenkdoosje voor een bedrag van 10 euro. In het algemeen is levering binnen enkele dagen mogelijk. Deze memorysticks zijn op bestelling te koop tijdens de openingstijden van gebouw D' Ouwe School. Bovendien zijn ze te bestellen via het bestelformulier op de website www.historischbarendrecht.nl . De bestelling wordt naar het opgegeven adres verzonden, gelijk met de nota. Voor verzending wordt 3 euro per bestelling gerekend.