Grootste ziekenhuisschip ter wereld in Rotterdam

REGIO - Het grootste ziekenhuisschip ter wereld, de Global Mercy van internationale medische hulporganisatie Mercy Ships, meert binnenkort af in Rotterdam voor een bezoek van twee weken. 

Op zaterdag 26 februari wordt het gloednieuwe schip feestelijk onthaald in Rotterdam, direct naast de Erasmusbrug. Een historisch moment, want het laatste bezoek van een ziekenhuisschip van Mercy Ships in Europa is alweer vijftien jaar geleden.

Met dit bezoek wordt de Global Mercy officieel aan het publiek gepresenteerd voordat het begint aan de missie: het toegankelijk maken van medische zorg in de armste landen van de wereld. Iedereen kan kennismaken met het werk van Mercy Ships door kosteloos een fysieke of digitale rondleiding op de Global Mercy te volgen.

Jan van den Bosch, bestuursvoorzitter van Mercy Ships Holland, is verheugd met de komst van de Global Mercy. Al sinds de oprichting van Mercy Ships in 1978 is hij betrokken bij het werk, zowel in Afrika als in Nederland. “We vinden het een groot voorrecht dat we de Global Mercy in Nederland officieel mogen presenteren. We hopen dat mensen geraakt worden door de medische nood die er is bij mensen in grote delen van Afrika. Het is de drive van Mercy Ships om iets te doen aan dit gigantische probleem. We helpen de allerarmsten, die geen toegang hebben tot medische zorg, gratis. Die missie delen we graag met bezoekers van dit grootste ziekenhuisschip ter wereld.”

Programma

Onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen, is de Global Mercy voor publiek te bezichtigen vanaf maandag 28 februari. Dagelijks worden er gratis interactieve rondleidingen georganiseerd. Ook digitaal kunnen mensen aan boord stappen om de 'Global Mercy experience' te ervaren.
Daarnaast houdt Mercy Ships diverse (online) activiteiten die bijvoorbeeld scholen, kerken, medische en maritieme professionals de mogelijkheid bieden om zich te verdiepen in het werk dat Mercy Ships doet in Afrika.
Het complete programma en de mogelijkheid om aan te melden voor een (digitale) rondleiding is te vinden op: globalmercy.org.