Toekomstagenda Dorpskern verdeeld onthaald

BARENDRECHT – Bewoners van de Oude Dorpskern kunnen aan ‘overlegtafels’ meepraten over de toekomst van hun buurt. Dat staat in de Toekomstagenda Oude Dorp. Deze werd dinsdag 15 februari gepresenteerd aan de raadscommissies Ruimte en Samenleving.
Wethouder Reshma Roopram vertelde dat er de laatste jaren met succes is gewerkt aan het verbeteren van de relatie met de twee bewonersverenigingen in het gebied. Als gevolg van corona kwam het instellen van eenrichtingverkeer in een stroomversnelling. Ook kwam op het Doormanplein plaats voor uitbreiding van de terrassen.
In de Toekomstagenda wordt de waarde van de Oude Dorpskern benadrukt. Ook zijn de thema’s benoemd die de komende jaren gaan spelen. Zoals het ondernemersklimaat en de aanpassing aan het veranderende klimaat.
“We zijn apetrots dat we dit met z’n allen voor elkaar gekregen hebben. Het is een mooie basis om vanuit te werken”, reageerde voorzitter Peter Jongenotter van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. Hij wees er wel op dat participatie door bewoners niet altijd goed gaat.
Dirk Vermaat (EVB) vond dat hij niets nieuws had gehoord. “Dus ik constateer dat het college er niets van gebakken heeft.” Hij beloofde dat EVB zich voor de Oude Dorpskern wil inzetten als de partij in het college komt. “Wij zullen echt aan de slag gaan.”
Matthijs van der Welle (VVD) had evenmin veel nieuws gehoord. “Het enige dat door drie colleges is bereikt, is het instellen van eenrichtingverkeer.”
Johan Lengkeek (CDA) was positiever. “Nu de focus niet meer ligt op het autovrij maken van het Doormanplein, praat het wel makkelijker.”


Vragen over inburgering

BARENDRECHT - Jonathan Vrijman (EVB) heeft wethouder Nico Bults (D66) vragen gesteld over de inburgering van statushouders. In De Schakel hebben vrijwilligers verteld over de ‘bureaucratische molen' bij de gemeente. De wethouder zou met hen in gesprek gaan. Vrijman wil weten hoe dat gesprek is verlopen en welke verbeterplannen er zijn.