De jonge ondernemers van het Groene Hart.
De jonge ondernemers van het Groene Hart. Foto:

Leerlingen doen mee aan ondernemerswedstrijd

BARENDRECHT - Leerlingen uit 4 vwo van Portus Groene Hart hebben in het kader van het vwo-Eureka-programma hun ondernemingsplannen voor de ondernemerswedstrijd van Hogeschool InHolland ingeleverd. Zij strijden tegen teams van andere scholen uit de regio.
De wedstrijd daagt leerlingen uit een product te bedenken dat ervoor kan zorgen jongeren gezonder te laten eten én vraagt van hen een ondernemingsplan op te stellen voor de introductie van dat product. Zo kwamen de groepjes vwo'ers van Groene Hart uit op kikkererwtenbrood, avocadoboter en energybars van groenten en fruit. Ook bedacht een groepje smoothies waarbij door middel van een QR-code op de verpakking games gespeeld kunnen worden en de behaalde punten vervolgens korting opleveren bij populaire winkels.
De ondernemerswedstrijd is een van de twee Eureka-keuzemodules die 4vwo-leerlingen dit schooljaar volgen. Later dit jaar kunnen zij nog kiezen uit de modules strafrecht, internationalisering, bèta-onderzoek en sport & gezondheid. In deze modules verzorgen universitair docenten en andere experts gastcolleges. De vwo'ers ontwikkelen zo niet alleen hun academische vaardigheden, maar krijgen ook meer inzicht in diverse vervolgopleidingen.
De leerlingen wachten vol spanning op de uitslag van deze wedstrijd.