De jongeren konden een roos kopen.
De jongeren konden een roos kopen. Foto:

Valentijnsactie Groene Hart steunt Dierenlot

BARENDRECHT- Op maandag 14 februari was het Valentijnsdag, de dag van de liefde. Een viertal leerlingen van Portus Groene Hart vond deze dag een goede reden om op school een rozenactie te organiseren, waarbij gelijk een goed doel gesteund zou worden.

Dankzij de samenwerking met het jongerenwerk van KijkopWelzijn konden alle Groene Hart-leerlingen in Jongerencentrum Blok0180 een kaartje schrijven voor hun geliefde of goede vriend(in). Op Valentijnsdag deelden leerlingen samen met een jongerenwerker van KijkopWelzijn de rozen uit in de klassen, wat veel verbaasde en vrolijke reacties opleverde.
De jongeren betaalden 2 euro voor een roos, waarvan 50 cent naar het goede doel ging. De organiserende leerlingen hebben gekozen voor Stichting Dierenlot.

Dankzij deze liefdevolle en leuke actie heeft de stichting 65 euro ontvangen. Dierenlot ondersteunt regionale organisaties die voor het welzijn van de dieren zorgen.

Portus Groene Hart vond daarnaast dat elke leerling wel wat extra liefde en aandacht verdiende. Daarom kregen alle leerlingen van de school op Valentijnsdag een leuk potje met hartjessnoepjes, een mooi gebaar om alle leerlingen een lach op hun gezicht te bezorgen.