Gemeenteraad schuift agendapunten door

BARENDRECHT – De gemeenteraad heeft dinsdag twee agendapunten doorgeschoven naar de nieuwe raad die op 16 maart wordt gekozen.
Miranda Mes (EVB) stelde voor om de uitbreiding van de wedstrijd Barendrechts Beste en de aanpak van de hoge energierekening niet nu te behandelen. Omdat het gaat om beleidswijzigingen en bovendien om veel geld, moet de nieuwe raad erover beslissen.
Tegen het later behandelen van Barendrechts Beste was geen bezwaar. Dat gold niet voor de aanpak van hoge energierekeningen. Er werd voorgesteld om 900.000 euro uit de Reserve Energietransitie beschikbaar te stellen voor dit doel. In Barendrecht hebben naar schatting 600 huishoudens moeite met het betalen van de energierekening. “Wij vinden dat deze mensen nu geholpen moeten worden”, zei Arie Kooijman (GL). Hij kreeg steun van CDA, D66, PvdA en Winnie Hofland. Dat was niet voldoende om het uitstel tegen te houden.
Zie brief op pagina 51.


Erepenning van de PKN voor Jan van Dijk

BARENDRECHT - Na de dienst in Carnisse Haven van 20 februari werd Jan van Dijk in het zonnetje gezet. Hij is ruim 20 jaar naast zijn activiteit als dirigent van de cantorij als vrijwilliger actief is geweest in de ontwikkeling van de kerkmuziek. Kerkrentmeester Peter Spakman mocht hem de Erepenning van de PKN overhandigen.