Ramona Reeling - van Triet in haar winkeltje.
Ramona Reeling - van Triet in haar winkeltje. Foto:

Rapport over gemeente vlak voor verkiezingen klaar

BARENDRECHT – Een extern onderzoek naar het ambtenarenapparaat van Barendrecht en Ridderkerk is bijna klaar. Dat antwoordde wethouder Cees Schaap (VVD) op antwoord van vragen die Dick Heijboer (EVB) stelde.
Heijboer wil de resultaten van het onderzoek graag gebruiken in de verkiezingscampagne. Dat wordt moeilijk, bleek uit het antwoord van de wethouder. Op 24 februari wordt het rapport opgeleverd aan de colleges en aan de ondernemingsraad. Daarna is er voorjaarsvakantie, zodat de colleges van Ridderkerk en Barendrecht er pas op 8 maart over spreken. Op 11 maart worden de gemeenteraad en de pers geïnformeerd. Deze planning is afgestemd met de gemeente Ridderkerk.
De verkiezingen zijn op 14, 15 en 16 maart. Wethouder Schaap is ook lijsttrekker van de VVD. Hij beloofde dat hij zijn wetenschap over het rapport voor 11 maart niet zal gebruiken in discussies met de andere lijsttrekkers.


Echte winkel voor webshop By Moon aan Tafel

BARENDRECHT – Het centrum van Barendrecht is een nieuwe winkel rijker, op heel korte afstand van de Middenbaan. Het is de mini-shop van de website By Moon aan Tafel. Eigenaresse Ramona Reeling - van Triet opende het winkeltje in haar eigen huis aan de Binnenlandse Baan 34.
“Ik heb altijd een passie gehad voor interieur”, vertelt Ramona Reeling. Ze werd vaak door bekenden om advies gevraagd. “Van welke kleur wordt je blij?”, vraag ik dan. “Die kleur kan je dan in het interieur doortrekken. Ik heb daar nu in mijn winkel de bijpassende accessoires voor.”
Zoals zo veel mensen moest Ramona in 2020 thuis gaan werken. “Je hebt dan geen reistijd. Zo kreeg ik tijd over voor een webshop.” Door de webshop kunnen ook mensen buiten haar kennissenkring profiteren van Ramona’s advies. “In mijn webshop vind je een assortiment aan sfeermakers voor je huis; servies, tafelkleden, kaarsen & kandelaars, stationery, vazen en tuinaccessoires. Wij kunnen ook een verrassingspakket voor een jarige maken of kerstpakketten maken”, legt ze uit.

Bij de inkoop van producten is Ramona ‘kieskeurig’, zoals ze het zelf noemt. “De Wellmark verzorgingsproducten worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er zitten geen chemicaliën in en ze worden niet getest op dieren. Een aantal kaarsen in het assortiment wordt gemaakt door mensen met een beperking.”

Ramona volgt de steeds veranderende trends op woongebied. ““Om de 3 maanden ga ik op inkoop voor de nieuwste woonaccessoires.” Zoek je iets speciaals, dan kan je dit altijd bij haar navragen.

Door een verhuizing naar de Binnenlandse Baan kreeg Ramona de kans om een winkeltje annex showroom te openen. Met zelfs een aparte entree, op de plaats waar ooit een garagedeur gezeten heeft. “Het is een toplocatie. Dat had ik me aanvankelijk niet gerealiseerd”, zegt ze lachend.
De winkel is voorlopig open op vrijdag en zaterdag. Binnenkort wellicht ook op woensdagmiddag. Zie daarvoor de website. Het afhalen van bestelde artikelen kan op afspraak.

By Moon aan Tafel is gevestigd aan de Binnenlandse Baan 34. Informatie over de openingstijden en de webshop zie:
www.bymoonaantafel.nl