Storm op de Gaatkensplas.(foto: Jo Polak)
Storm op de Gaatkensplas.(foto: Jo Polak) Foto:

Storm trekt over Barendrecht

BARENDRECHT - Heel wat Barendrechters hadden een minder rustige zaterdag dag ze hadden gepland. Want er moet opgeruimd worden na de storm van vrijdag.
Op de Middenbaan waren dakdekkers bezig met het herstel van het dak boven het reisbureau. De dakbedekking heeft de storm niet overleefd. Op verschillende plaatsen worden dakpannen vervangen, zoals aan de 1e Barendrechtseweg. Hier en daar liggen ok schuttingen, of delen daarvan, plat.
Ondanks de wind staan de meeste bomen nog recht overeind. Hier en daar is er toch eentje geveld. Zoals aan de Alsemhof. Daar ligt een boom op het grasveld. Alle andere bomen in de omgeving staan nog gewoon overeind.
Flinke schade was er bij de baan van Padel Barendrecht, achter het station. Van één van de banen zijn ruiten kapotgewaaid. Initiatiefnemer Leon Zuidendorp heeft met een aantal mensen op zaterdagmorgen de scherven van de baan geveegd. Van één van de banen was bovendien de metalen constructie verbogen. Het glas zat er nog in, maar de bouten waarmee de constructie op de grond is vastgemaakt, zaten hier en daar los. Ook lagen er bouten op de grond, die hogerop de onderdelen bij elkaar gehouden hebben. Inmiddels is een deel van de banen weer in gebruik.