De spelers van de eenakter die op 23 april te zien is in Het Kruispunt.
De spelers van de eenakter die op 23 april te zien is in Het Kruispunt. Foto:

Toneelvereniging Barendrecht keert terug met een eenakter

BARENDRECHT - Op zaterdag 23 april is Toneelvereniging Barendrecht terug in de grote zaal van Het Kruispunt. Deze maal voert de vereniging een eenakter op.
De toneelvereniging heeft een moeilijke periode achter de rug veroorzaakt door COVID-19. Door dit virus en de door de overheid genomen maatregelen zijn er in 2020 en 2021 nauwelijks mogelijkheden geweest om een opvoering te verzorgen, mede omdat alle cultuurinstellingen zoals Het Kruispunt gesloten waren.
De vereniging door de lange stop leden verloren en heeft daarom ruimte voor het opnemen van nieuwe leden. Wie belangstelling heeft om lid te worden, vindt op de website www.toneelverenigingbarendrecht.nl meer informatie.
De vereniging bestaat sinds 1986 en vierde in 2021 haar 35-jarig bestaan, maar ook hier kon niet op gepaste wijze aandacht aan worden geschonken.
Door omstandigheden gedwongen speelt Toneelvereniging Barendrecht ‘Het gebroken licht van troost', op zaterdag 23 april een eenakter met een rolbezetting van slechts vier spelers. Dit is deze keer geen blijspel, maar een eenakter over dementie. "Dit stuk heeft de vereniging met veel succes al eens op de planken gezet in november 1998 en we zullen dit nu grotendeels met een andere bezetting spelen”, licht de vereniging toe.
Het voornemen is om de voorstelling te omlijsten met muziek en zang door Kim Beekman.
Kaarten bestellen kan via de kassa van Het Kruispunt.