Kisten voor muziekinstrumenten krijgen vorm

BARENDRECHT - Vanaf 2022 gaat CultuurLocaal structureel muziekprojecten verzorgen op de Barendrechtse Basisscholen. Hiervoor is een plan ontwikkeld in het kader van het landelijke programma Meer Muziek in de Klas. Om de projecten op school tastbaar en zichtbaar te maken zijn muziekkisten ontworpen. De eerste twee projecten gaan binnenkort van start.

Sinds december 2021 heeft Barendrecht zijn eigen Lokaal Fonds Meer Muziek in de Klas. Doel van dit fonds is het bevorderen van muziekonderwijs op de Barendrechts basisscholen. De landelijk werkende stichting Meer Muziek in de Klas heeft via het fonds een bedrag ter beschikking gesteld om de benodigde muziekinstrumenten en andere materialen te kunnen aanschaffen. Daarnaast is er steun van de gemeente Barendrecht, het Prins Bernard Fonds en de Barendrechtse Rotary.
CultuurLocaal is initiatiefnemer en penvoerder voor het Barendrechtse Meer Muziek in de Klas (MMidK). Hanneke Meijer en Monique Kruijdenberg, coördinatoren bij CultuurLocaal, zetten zich in om de plannen te realiseren. Twee scholen, ODS De Zeppelin en OBS De Driehoek, starten begin maart als eerste met een muziekproject. De voorbereidingen zijn in volle gang. Een belangrijk element in de hele opzet is de muziekkist.
Monique licht toe waar de muziekinstrumentenkisten voor zijn: “We willen voor de kinderen op school zichtbaar maken wat er gaat gebeuren en ze al enthousiast maken voor het instrument dat ze binnenkort gaan leren spelen. Daarom hebben we verschillende kisten gemaakt met miniatuur instrumentjes. Bij de aftrap van het project kan de kist worden geopend en aan de hand van de instrumentjes kan worden verteld wat er gaat gebeuren. Tijdens het project kunnen de instrumentjes op school blijven staan en zien de kinderen elke dag op school waar ze mee bezig zijn.”
De kisten zijn klaar voor gebruik. De eerste kist is deze week op ODS De Zeppelin en OBS De Driehoek gepresenteerd, tot enthousiasme van de leerlingen en docenten. De projecten op deze scholen starten maandag 7 maart en lopen tot aan de Kindermuziekweek. Deze is van 2 tot 9 april. In die week is ook de officiële aftrap van MMidK in Barendrecht en zijn er ook andere activiteiten voor inwoners van Barendrecht.
www.cultuurlocaal.nl