Media voor jonge kinderen

BARENDRECHT – De komende maanden is er in bibliotheek Het Kruispunt extra aandacht voor het mediagebruik van jonge kinderen. Samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) geeft de Bibliotheek AanZet dit jaar daarom extra aandacht aan mediagebruik van, met en voor kinderen van 0 tot 6 jaar. 

Webinar
‘Swipe Stap Sprong’ is een webinar over media-aanbod voor jonge kinderen. Het wordt op maandag 28 maart van 20 tot 21 uurgehouden in Bibliotheek Het Kruispunt.
Samen met taal- en opvoedkundige Denise Bontje duiken de deelnemers in het media-aanbod voor jonge kinderen.
In Het Kruispunt is dit webinar live op een groot scherm te volgen. Na afloop is er tot 22 uur gelegenheid tot napraten met elkaar en de consulenten van het CJG en de bibliotheek. Voor alle aanwezigen is er een gratis media ontdekpakket.
De toegang is gratis. Aanmelden kan via www.
debibliotheekaanzet.nl/
swipestapsprong/

kruispunt

Mediaproeverij
Op woensdag 6 april is er van 13 tot 16 uur in een mediaproeverij voor ouders en kinderen Bibliotheek het Kruispunt
Ontdek samen met je peuter of kleuter nieuwe spelmaterialen, apps, boekjes en filmpjes. Je kan zelfstandig met je kinderen aan de slag. De consulenten van de bibliotheek en het CJG zijn beschikbaar voor vragen en uitleg.
De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Mediaroute
De hele zomervakantie is er een interactieve mediaroute op boerderij De Kleine Duiker. Scan de QR-codes met je telefoon en ontdek weetjes over de dieren, zoek naar verstopte boekjes en speel samen spelletjes.

Media groeiboekje
In het media groeiboekje houden ouders, net als in het gewone groeiboekje, de ontwikkelingen van hun kind tot het zesde jaar bij. Maar dan speciaal op mediagebied. Het staat ook vol met leuke tips! Voor alle kinderen tot 14 maanden is er een boekje. Ouders ontvangen het op het CJG.