Lijsttrekkers in debat

BARENDRECHT - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart trekt regionale omroep Rijnmond de regio in. In Barendrecht organiseren ze in samenwerking met lokale omroep Exxact Barendrecht een verkiezingsdebat. Wat kan en moet er beter, wat speelt er in uw gemeente? Wat wil de burger en hoe gaan de verschillende partijen hiermee om?
Kijk en luister op maandag 28 februari tussen 18 en 19 uur naar Rijnmond Kiest. Rijnmond Kiest in Barendrecht wordt gepresenteerd door Ruud de Boer en Sebastiaan van Mill in de hal van het gemeentehuis in Barendrecht. De live radio- en tv uitzending is vrij toegankelijk voor publiek.
Het debat is te volgen via Radio Rijnmond, online via www.rijnmond.nl, Exxact Barendrecht en via Ziggo kanaal 36. Debat gemist? Kijk het dan terug via www.rijnmond.nl.

Dalton sluit project af

BARENDRECHT - Na drie jaar is het Shared Identity project van de internationaliseringsklassen op het Dalton Lyceum Barendrecht naar alle tevredenheid afgerond."Het derde Erasmus+ project van onze school kan bijzonder geslaagd worden genoemd. Naast de overhandiging van een Manifest of shared values in Brussel aan vertegenwoordigers van het EACEA (het Europese instituut dat uitwisselingen tussen leerlingen mogelijk maakt), plannen onze internationaliseringsklassen op dit moment een digitale conferentie over het belang van gedeelde waarden in Europaā€¯, vertelt een medewerker van de school.
Deze conferentie zal eind maart worden gehouden met alle voormalige partnerscholen van het Dalton lyceum en een aantal nieuwe partners. Ook is burgemeester Aboutaleb van Rotterdam gevraagd om de conferentie te openen.
De school dient een nieuwe aanvraag in voor een tweejarig Erasmus+ project (2022-2024). "We zullen ons in dit nieuwe project met Hongarije, Duitsland, Polen en Turkije richten op de belangen van minderheden en andere kwetsbare groepen in de samenleving."