Burgerinitiatief voor regenboog zebrapad

BARENDRECHT – Daphne Plaizier is een burgerinitiatief gestart om in Barendrecht een regenboog zebrapad te realiseren. Daphne (nummer 3 op de lijst van de PvdA, maar dit initiatief is op persoonlijke titel) wil aandacht geven aan het feit dat niet iedereen zich veilig genoeg voelt in om zichzelf te kunnen zijn. “In de moderne tijd waarin wij leven zou inclusiviteit niet meer dan normaal zijn, dit is het nog niet. Dit is iets waar ik mij actief voor in ga zetten. “

“Voor ik dit voorstel kan indienen bij de gemeente heb ik handtekeningen nodig”. Op dit moment is zij bezig deze handtekeningen te verzamelen. “In totaal heb ik minimaal 50 handtekening nodig om het in te kunnen dienen bij de gemeenteraad. Maar mijn streven is om 150 handtekeningen op te halen. Hoe meer handtekeningen hoe sterker dit initiatief staat. Helemaal omdat dit onderwerp al een keer eerder behandeld is in het college.”
Het regenboog zebrapad zou moeten komen op het huidige zebrapad op de Binnenlandse Baan dat de twee helften van het gemeentehuisplein en het marktplein met elkaar verbindt ter hoogte van het Onderlangs. Zolang het zebrapad zijn witte strepen behoudt blijft deze rechtsgeldig en verandert de verkeerssituatie niet.
Voor het zetten van een handtekening of voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Daphne via info@daphneplaizier.nl 


Kleur voor De Kleine Duiker

BARENDRECHT - Dankzij de vrijwilligers van Present Barendrecht is De Kleine Duiker helemaal klaar voor het nieuwe seizoen.
Alle muren van de horecaruimte, gang, hal en toiletten kregen een verse laag verf. Dat was een flinke klus, want er waren heel wat vierkante meters te verven… Zes dagdelen hebben de vrijwilligers van het flexteam, in wisselende samenstelling, afgeplakt en gesausd. Jurrien Smeets van De Nieuwe Waterweg heeft de muurverf en andere schilderbenodigdheden aan Present Barendrecht gedoneerd.
Berdien van Everdingen, beheerder van de Kleine Duiker, zegt: "Het is ontzettend mooi geworden, we zijn er heel blij mee!”