Chanille Hupsel: 'Wat heb ik te verliezen? Ik ga het gewoon proberen.’
Chanille Hupsel: 'Wat heb ik te verliezen? Ik ga het gewoon proberen.’ Foto:

Chanille: het gaat om beauty én brains

BARENDRECHT – Chanille Hupsel neemt voor het eerst deel aan een miss verkiezing. En de 20-jarige staat meteen in de finale van Miss Beauty of Zuid-Holland.

Chanille was leerling van Calvijn Groene Hart. Momenteel studeert ze Ondernemerschap aan de Hogeschool van Rotterdam.
Ze heeft even getwijfeld voordat ze zich aanmeldde. “Toen dacht ik ‘Wat heb ik te verliezen? Ik ga het gewoon proberen’.” Ze vindt het belangrijk dat het niet alleen gaat om mooi zijn.
“Bij deze verkiezing gaat het om ‘beauty én brains’. Je moet jezelf goed kunnen presenteren, zelfverzekerd zijn en een gesprek kunnen voeren over wat er in de wereld gebeurt. Het gaat erom dat je de uitstraling hebt, waar de jury naar op zoek is”, vertelt Chanille.
“Ik vond het altijd leuk om naar missverkiezingen te kijken. In de VS is dat heel groot. Hier gaan we niet zover. Je blijft gewoon lekker bij jezelf.”
Thuis werden ze verrast door de aanmelding. “Mijn vader vindt het leuk dat ik iets doe wat ik leuk vind en waar ik me voor in moet zetten.” Haar moeder en oudere zus steunen haar ook.

Sinds Chanille zich een half jaar geleden aanmeldde is het allemaal heel snel gegaan. Voor de eerste ronde meldde zich aan met een zelfgemaakte video. Door de coronamaatregelen was de eerste ronde niet live. Van de 400 inzendingen gingen er 60 door naar een casting op het SS Rotterdam. “Dat ging heel snel. Je kreeg vijf minuten om jezelf te presenteren en om vragen te beantwoorde. Zoals ‘Wie is je rolmodel?” Voor Chanille is dat Marilyn Monroe. Haar grote ideaal is gelijkheid. “De weg daarheen is nog lang. Maar als iedereen bij zichzelf de rade gaat, kunnen we een heel eind komen.”

Tot nu toe heeft Chanille alleen maar positieve reacties gehad op haar deelname aan de Miss Beauty of Zuid Holland, bijvoorbeeld van haar 1400 volgers op Instagram (@chanilleromyy).

Samen met de andere 18 deelnemers aan Miss Beauty of Zuid Holland  zet ze zich in voor de Linda Foundation. Chanille wil geld voor dit doel inzamelen door middel van een loterij. Ze is nog op zoek naar een sponsor uit de beauty-wereld die een cadeaubon of een behandeling beschikbaar wil stellen. Een eventuele sponsor kan contact met Chanille opnemen via Instagram.
Naast de acties voor de Linda Foundation beoordeelt de jury de kandidaten ook op hun activiteiten op social media en de deelname aan uitdagingen, zoals onlangs de Valentijns challenge.

Tien procent van het resultaat wordt bepaald door de stemmen van het publiek. Wie Chanille wil steunen kan een SMS sturen naar 3010 Poll Zuidholland Chanille. Een SMS kost 1,10 euro.
Mensen die niet willen stemmen maar wel willen doneren, kunnen dat doen via www.
actievoorlindafoundation.nl/actie/chanille-hupsel. Al het geld gaat naar arme gezinnen in Zuid-Holland.


Jumbo Onderlangs is vernieuwd

BARENDRECHT – De supermarkt van Jumbo aan het Onderlangs is de afgelopen twee en een halve week vernieuwd. Op woensdag 2 maart om 9 uur gingen de deuren weer open.
Er is een aantal vernieuwingen doorgevoerd. Zo zijn er nieuwe koelingen geplaatst en is de broodafdeling vernieuwd. Nieuw zijn koelingen voor fris en bier, ook zijn grillspecialiteiten in het assortiment opgenomen. De nieuwe koelingen zorgen voor iets meer ruimte in de winkel, omdat ze een halve meter minder diep zijn.
Ook Jumbo aan het Onderlangs heeft nu zelfscankassa's. "Er is veel vraag naar, want het scheelt de klanten tijd”, weet filiaalmanager Robert Gouw. Er zijn in de vernieuwde winkel zes moderne zelfscankassa's en twee ‘gewone' lijnkassa's. Als daar behoefte aan is worden klanten begeleid bij de nieuwe kassa’s. Contant afrekenen blijft mogelijk.
Voor de vaste klanten is het goed om te weten dat de indeling van de winkel is veranderd. Ook zijn er wat wijzigingen in het assortiment. "Mocht de klant iets opvallen, dan hoor ik of een van mijn collega's dat natuurlijk heel graag. Wij willen graag alles doen wat mogelijk is voor onze klant”, aldus Robert Gouw.

Deveney en Erik helpen klanten bij de scankassa’s.