INGEZONDEN

Duurzame toekomst

β€œAls student woon ik tegenwoordig niet meer in Barendrecht, maar ik bezoek het nest nog regelmatig in de weekenden.
Afgelopen weekend was ik weer eens thuis, en ik genoot even enorm van het uitzicht. Niet dat we hier een geweldige skyline hebben, maar die is toch de laatste tijd een beetje verbeterd met de komst van het beruchte, not in my backyard-verschijnselen oproepende ding: de windmolen.
Ik had al via via over de windmolens en de commotie daarbij gehoord; stel je voor, we kijken uit op een duurzame toekomst. Ik snap het van de mensen die de slagschaduw zien in hun tuin, of wiens huis minder waard is geworden door een windmolen in de buurt. Maar voor de rest van Barendrecht wil ik dit beeld schetsen: het is zaterdag 26 februari, sinds lange tijd zendt de zon weer haar stralen over Barendrecht. Ik fiets op de Voordijk de trambaan over en verwonder me ineens over het uitzicht als ik de al moderne Avenue Carnisse over kijk.
Ik denk aan mijn generatie die groene energie nodig heeft, en ik krijg weer een beetje hoop. De hoop dat we samen de klimaatverandering tegen kunnen gaan.”

Judith Meurs,
Barendrecht

Gasten in Podium Vis

BARENDRECHT – Jacinta Floor en Nico Bults zijn op dinsdag 8 maart te gast in het programma Podium Vis op Exxact Barendrecht.
Tussen 20 en 21 uur spreekt Jos Vis met Jacinta Floor. Ze is concert violist en docente en treedt op met verschillende orkesten en ensembles. Daarnaast geeft ze al jaren muziekles. Op laagdrempelige wijze probeert ze mensen enthousiast te maken om zelf muziek te maken op viool, altviool, piano en blokfluit. Jacinta gaat ook nog live spelen.

Tussen 21 en 22 uur is Nico Bults te gast. Nico was afgelopen vier jaar wethouder. Hij heeft aangegeven na de verkiezingen niet meer in de politiek actief te willen zijn. Jos heeft hem uitgenodigd om terug te kijken naar β€˜4 jaar Nico's sportbewind'.