Wim van der Hoek.
Wim van der Hoek. Foto:

Van der Hoek: overleg met verenigingen over Stationstuinen

BARENDRECHT - De gemeente moet in een vroeg stadium gaat overleggen met de verenigingen over de sportaccommodaties die in de Stationstuinen gerealiseerd gaan worden. Dat stelt Wim van der Hoek. Hij is sinds jaar en dag actief bij basketbalvereniging Binnenland. Hij staat ook op de lijst van de VVD bij de verkiezingen.
"We zitten te veel en bewegen te weinig. Ook door de jeugd, die vaak liever achter de spelcomputer zit of met hun telefoon bezig is. Daarom moeten er meer mensen gaan sporten. Sport is goed voor de gezondheid. Sport verbindt en verbroedert. Daarom vind ik dat de gemeente de inwoners en zeker de jeugd van Barendrecht dient te stimuleren om te gaan sporten en bewegen”, zegt Van der Hoek.
Sportverenigingen krijgen steeds vaker een maatschappelijke functie, constateert hij. De spil van de sportverenigingen bestaat uit vrijwilligers. De vrijwilliger zorgt dat er gesport kan worden en de gemeente dient, om dat mogelijk te maken, te zorgen voor een positief sportcultuur en een duurzame en betaalbare sportinfrastructuur.
"Uit een recente notitie van de Sportraad Barendrecht blijkt dat een groot percentage van het jaarbudget van de verenigingen opgaat aan de huur van hun sportaccommodatie. Bij binnensportverenigingen gaat het zelfs om ongeveer 70%. Uit de notitie blijkt ook dat veel verenigingen kampen met capaciteitsproblemen die aanleiding geven tot wachtlijsten. Dat is zeer ongewenst, zeker omdat de wachtlijsten vaak de jeugd treft. Daarom pleit ik er voor dat de gemeente onderzoekt of de Barendrechtse sportaccommodaties nog aansluiten aan de behoefte.”