De kerk stroomt vol met spullen. (foto: Immanuelkerk)
De kerk stroomt vol met spullen. (foto: Immanuelkerk) Foto:

Spoedinzameling voor vluchtelingen Oekraïne

BARENDRECHT - De Immanuëlkerk aan de Klarinetweg houdt deze week een inzameling voor vluchtelingen uit Oekraïne. Veel mensen uit Barendrecht en Heerjansdam willen iets doen voor deze vluchtelingen. Inmiddels is het depot vol. Spullen voor noodpakketten zijn nog welkom.
De Immanuelkerk heeft goede contacten met kerken in Polen vanwege de schoendoosactie die elk jaar voor deze gemeenten wordt georganiseerd. Deze kerken krijgen nu veel vragen voor directe noodhulp aan de vluchtelingen. De nood is hoog. Een gemeentelid was het afgelopen weekend toevallig in Polen en inventariseerde wat nodig is: "Vrouwen, kinderen en oude mensen staan wel 24 uur voor de grens te wachten, de mannen gaan terug om te vechten", meldde hij.
Er werd zondag een spoedinzameling georganiseerd voor onder meer voedsel, babypakketten, kleding en toiletartikelen. Vrijdag vertrekt er een transport naar een centraal punt in het oosten van Polen. Daar wordt alles verdeeld onder de vluchtelingen.
Maandag bleek direct al dat veel mensen de vluchtelingen willen helpen. Bij de kerk kwamen elke avond veel spullen binnen. Een medewerkster van een drogisterij merkte dat veel mensen paracetamol en douchespullen kochten voor Oekraïense vluchtelingen.
Vervolg op pagina 3.