Hans van Gelder, Gerrit Barendrecht en Mieke Groen.
Hans van Gelder, Gerrit Barendrecht en Mieke Groen. Foto:

Insigne voor organist Hans van Gelder

BARENDRECHT - Op zijn 71e verjaardag is organist Hans van Gelder zaterdag onderscheiden voor zijn 50-jarige inzet voor de kerkmuziek.
Van Gelder was met een smoesje naar de Dorpskerk gelokt. Daar zaten kerkbestuurders en bekende klaar om hem te huldigen. Gerrit Barendrecht speldde hem het draaginsigne in goud met briljant op. Deze onderscheiding is toegekend door de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer van de Protestantse Kerk in Nederland.
Sinds 1983 is Hans van Gelder verbonden aan de Dorpskerk. Daarvoor was hij organist van de Nebokerk in Rotterdam-Lombardijen en van de toenmalige kapel van het Ikazia Ziekenhuis. Daarnaast was hij docent aan het conservatorium in Rotterdam en plaatsvervangend organist van de Laurenskerk.
Hans van Gelder zette zich in de Dorpskerk onder meer in voor het verbeteren van het uit 1912 daterende orgel. Hij schreef mee aan het jubileumboek van de kerk en was één van de oprichters van Stichting Barendrecht Klassiek. "Je hebt een leven geleid dat werd gekleurd door de muziek”, sprak Gerrit Barendrecht hem toe.
Samen met dichter Gerrit Barendrecht schreef hij in 2012 het Dorpskerklied, dat deze ochtend werd gezonden door Mieke Groen.