CDA wil 400 'joningen'

BARENDRECHT – Veel Barendrechtse jongeren willen graag in Barendrecht blijven wonen.
Misschien voor het eerst het huis uit of als starter op de woningmarkt. Maar er zijn te weinig woningen beschikbaar voor jongeren/ starters. “Je kan hooguit uitwijken naar Rotterdam of Ridderkerk. Het is zeker een probleem dat niet gemakkelijk op te lossen is”, stelt men bij het CDA.
"Jongeren moeten in Barendrecht kunnen blijven wonen. Daarom zetten we in op de bouw van 400 Joningen", aldus lijsttrekker Johan Lengkeek. ‘Joningen’ is het CDA-woord voor jongeren woningen.
De eerste stap moet worden gezet in de nieuwe wijk Stationstuinen. Hier worden vanaf volgende jaar 3200 woningen gebouwd. In deze wijk komen veel betaalbare woningen, en daar is dus ook ruimte voor Joningen.
"De eerste stap is onlangs gezet. Het CDA heeft er mede voor gezorgd dat er juist ook goedkope koopwoningen gebouwd kunnen worden. Woningen die tussen de 50 en 60 vierkante meter groot zijn en op de markt komen vanaf 200.000 euro."

Webinar over wonen

BARENDRECHT - Veel jongeren willen graag in Barendrecht blijven wonen. Zo ook de vijf jongste kandidaten op de lijst van de SGP-ChristenUnie. Een betaalbare starterswoning is in onze gemeente echter nauwelijks te vinden. Om hun wens kracht bij te zetten, klusten deze jonge kandidaten afgelopen vrijdag aan alternatieve woonvormen.
De SGP-ChristenUnie wil kansen bieden aan Barendrechtse jongeren, zodat zij in Barendrecht hun wooncarrière kunnen beginnen. Ook wil de SGP-ChristenUnie dat de gemeente een actief en toekomstgericht woonbeleid voert, waarbij betaalbare woningen ook voor langere tijd betaalbaar en beschikbaar blijven voor starters en huishoudens met een middeninkomen.

Op vrijdag 4 maart vanaf 20 uur wordt door de SGP-ChristenUnie een Webinar georganiseerd rondom het thema wonen in Barendrecht met wethouder Arnoud Proos en lijsttrekker Leendert Mijnders. Inschrijven voor de webinar kan op de site sgpcubarendrecht.nl.